Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit kunnen de redenen zijn dat je buikje maar niet verdwijnt

Doe je zo je best door extra goed op je eten te letten en regelmatig te sporten, maar gaat er geen centimeter van je buikomvang af? Het kan met deze dingen te maken hebben. 

Advertentie

Alcohol

Een paar wijntjes op vrijdagavond, een borrel op zaterdag: wat je niet doorhebt is dat je met een alcoholische versnapering vaak ook heel veel suiker binnenkrijgt. Lees: een glas wijn en een glas bier bevatten allebei al meer dan 100 calorieën. En dan hebben we het nog niet eens over de hapjes die je erbij eet of die cocktail waar je écht niet van wilt weten hoeveel calorieën deze bevat. Daarnaast zorgt alcohol ook voor meer buikvet doordat je lichaam zich meteen richt op de alcohol als je het binnenkrijgt. De andere vetverbranding wordt als het ware stopgezet, waardoor het dus de verkeerde kant op gaat met het afvallen.

Je wordt ouder

Sorry, we hadden het misschien wat subtieler moeten brengen, maar je leeftijd heeft (helaas) ook invloed op de verbranding van buikvet. Hoe ouder je wordt, hoe minder calorieën je op een dag nodig hebt om goed te kunnen functioneren en hoe sneller je dus ‘te veel’ hebt. Daarnaast speelt de overgang een grote rol in de vetverbranding. Als je na de overgang aankomt, zie je dat sneller rond je buik doordat er minder hormonen aangemaakt worden.

Verkeerde sport

Misschien sport je wel een paar keer per week, maar wát je doet, speelt ook mee. Alleen cardio-trainingen zorgen er bijvoorbeeld niet voor dat je buikvet verliest. Daarvoor moet je het combineren met krachttraining. Daarnaast moet je work-out ook uitdagend blijven. Zorg dat je alles moet geven, dan is de kans groter dat je meer calorieën verbrandt en dus meer buikvet verliest.

Stress

Jep, daar is-ie weer. Stress kan er ook voor zorgen dat je minder snel afvalt. En dat heeft niet alleen te maken met het feit dat je sneller ongezond eet als je stress hebt. Het hormoon dat je aanmaakt als je stress hebt, zorgt er ook voor dat je minder gewicht verliest. Even een dagje relaxen dus!

Slaap

Slaap jij minder dan 6 uur per nacht? Grote kans dat dat de boosdoeners is waardoor je geen buikvet verliest. Onderzoek wijst uit dat mensen die 5 uur per nacht slapen, 30 procent meer kans hebben om flink wat kilo’s aan te komen dan mensen die 7 uur slapen. Zorg dus dat je 7 tot 8 uur slaapt om ook meer vet te verbranden.

Helemaal geen zin om te sporten? Met deze jurkjes verdoezel je je buikje:

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Time.com. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien