Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Dit kunnen de redenen zijn dat je buikje maar niet verdwijnt

Doe je zo je best door extra goed op je eten te letten en regelmatig te sporten, maar gaat er geen centimeter van je buikomvang af? Het kan met deze dingen te maken hebben. 

Alcohol
Een paar wijntjes op vrijdagavond, een feestje op zaterdag: wat je niet doorhebt is dat je met een alcoholische versnapering vaak ook heel veel suiker binnenkrijgt. Lees: een glas wijn en een glas bier bevatten allebei al meer dan 100 calorieën. En dan hebben we het nog niet eens over de hapjes die je erbij eet of die cocktail waar je écht niet van wilt weten hoeveel calorieën deze bevat. Daarnaast zorgt alcohol ook voor meer buikvet doordat je lichaam zich meteen richt op de alcohol als je het binnenkrijgt. De andere vetverbranding wordt als het ware stopgezet, waardoor het dus de verkeerde kant op gaat met het afvallen.

Advertentie

Je wordt ouder
Sorry, we hadden het misschien wat subtieler moeten brengen, maar je leeftijd heeft (helaas) ook invloed op de verbranding van buikvet. Hoe ouder je wordt, hoe minder calorieën je op een dag nodig hebt om goed te kunnen functioneren en hoe sneller je dus ‘te veel’ hebt. Daarnaast speelt de overgang een grote rol in de vetverbranding. Als je na de overgang aankomt, zie je dat sneller rond je buik doordat er minder hormonen aangemaakt worden.

Verkeerde sport
Misschien ga je wel een paar keer per week naar de sportschool, maar om buikvet te verliezen is het ook belangrijk wát je daar doet. Alleen cardio-trainingen zorgen er bijvoorbeeld niet voor dat je buikvet verliest. Daarvoor moet je het combineren met krachttraining. Daarnaast moet je work-out ook uitdagend blijven. Zorg dat je alles moet geven in de sportschool, dan is de kans groter dat je meer calorieën verbrandt en dus meer buikvet verliest.

Stress
Jep, daar is-ie weer. Stress kan er ook voor zorgen dat je minder snel afvalt. En dat heeft niet alleen te maken met het feit dat je sneller ongezond eet als je stress hebt. Het hormoon dat je aanmaakt als je stress hebt, zorgt er ook voor dat je minder gewicht verliest. Even een dagje relaxen dus!

Slaap
Slaap jij minder dan zes uur per nacht? Grote kans dat dat de boosdoeners is waardoor je geen buikvet verliest. Onderzoek wijst uit dat mensen die vijf uur per nacht slapen, dertig procent meer kans hebben om flink wat kilo’s aan te komen dan mensen die zeven uur slapen. Zorg dus dat je zeven tot acht uur slaapt om ook meer vet te verbranden.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Time.com. Beeld: iStock

Speel hier de sudoku van vrijdag 24 januari

Sudoku

Premium

Zin om je hersenen weer even op scherp te zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op deze vrijdag 24 januari hebben wij namelijk weer een leuke sudoku voor je.

Na aankoop heb je 7 dagen om ‘m op te lossen. Veel succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien