Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Ga je vaak slapen met nat haar? Dít is waarom je dat nooit meer zou moeten doen

Je bent vast weleens direct na het douchen je bed ingedoken, terwijl je haar nog nat was. Dat kun je voortaan beter niet meer doen, maar om een andere reden dan je misschien denkt.

Veel mensen denken dat je verkouden kunt worden door met nat haar te gaan slapen. Dat is niet geval: een verkoudheidje wordt veroorzaakt door een virus, niet door vocht of kou. Je bent hooguit iets vatbaarder voor het virus als je met natte haren slaapt.

Advertentie

Kwetsbaar
Maar er is wel een andere reden waarom je beter niet met nat haar in bed kan stappen: je beschadigt je haar ermee. Als je haar lange tijd nat is, zwelt de haarschacht op en is het haar extra kwetsbaar. Om die reden is het ook geen goed idee om je haar te borstelen als het nat is.

Infecties
En dat is niet het enige. Als je met nat haar gaat slapen, komt het – lauwwarme – water uit je haar op en in je kussen. En laat dat nou nét de ideale omstandigheden creëren voor bacteriën. Hiermee maak je de kans op allerlei infecties onnodig groot.

Gespleten haarpunten
Als je in je slaap met je natte haar over het kussen beweegt, dan kan het haar breken of uitvallen. Daarnaast droogt je kapsel op een vreemde manier op, waardoor je de volgende dag allerlei trucs met de stijltang uit moet halen om een bad hair day te voorkomen. Door je vervormde haar weer in model te stylen, wordt het poreus en breekbaar. Ook kan het tot gespleten haarpunten leiden.

Niet te strak
Een strakke vlecht of knot maken terwijl je haar nog nat is, wordt ook afgeraden. De haren kunnen afbreken door het elastiek. Ook kan het vocht niet goed verdampen als het haar te strak ingebonden is. En dat heeft weer haaruitval tot gevolg. Voortaan dus toch maar even je haar laten drogen, voordat je je bed induikt!

Nieuwe föhn nodig?

1
De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Bron: Marie Claire UK, Haarwereld. Beeld: iStock

Koen Wauters: “De geboorte van mijn dochter was absurd en fantastisch”

Koen Wauters - libelle

Premium

Koen Wauters (52) vormt met zijn broer Kris de Vlaamse band Clouseau. Onlangs verscheen hun album Tweesprong, waarmee ze door België en Nederland toeren. Koen heeft een dochter en een zoon: Zita (15) en Nono (13).

Waarom moeten we naar jullie Tweesprong komen?
“Omdat het lang geleden is dat je bent geweest, denk ik. En we zijn nog altijd die sympathieke Belgen dus dat kan alleen maar een leuke avond opleveren.”

Wat is daarbij de grootste uitdaging?
“De nummers die de mensen niet kennen, zó te brengen dat het publiek er plezier

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien