Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Last van spanningshoofdpijn? Probeer dan eens deze truc

Voel jij regelmatig een drukkende, knellende pijn aan beide kanten van je hoofd? Dan is de kans groot dat jij last hebt van spanningshoofdpijn. Deze vorm van hoofdpijn komt het meest voor en kan regelmatig terugkeren.

Gelukkig is er een simpele manier om hier snel van af te komen.

Advertentie

Potlood
Zorg ervoor dat je een potlood of pen bij de hand hebt. Voel je een hoofdpijn opkomen? Pak dan het potlood en plaats deze tussen je tanden. Houd het potlood vast door alleen je lippen en tanden te gebruiken. Zorg ervoor dat je niet in het potlood bijt en probeer het potlood 2 minuten vast te houden.

Hoe werkt het?
Wanneer je gestrest bent span je onbewust je kaken en tanden aan. Hierdoor krijg je nekpijn en hoofdpijn. Het plaatsen van een potlood tussen je tanden zorgt ervoor dat je kaakspieren zich ontspannen, waardoor je hoofdpijn ook geleidelijk afneemt.

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK: Hoe kom je sneller van griep af?

 

LEES OOK:

Bron: Purewow.com. Beeld: Shutterstock

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien