Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Een week lang wandelde ik elke dag een uur - en dit is het resultaat

Dagelijks wandelen zou goed zijn voor je gezondheid. Minimaal een half uur per dag wandelen helpt tegen stress, je valt ervan af én je zou er zelfs beter van slapen. Libelle’s Chanan wilde weten of dat echt klopt en ging de uitdaging aan.

chanan

Advertentie

Toen ik op de 1e dag van deze challenge een foto op social media zette toen ik aan het wandelen was, stuurde mijn schoonmoeder me dit berichtje: “Alles goed?” Juist. Als iemand niet van wandelen houdt, ben ik het wel. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het best leuk om door een stad te slenteren (en ja, af en toe een winkel in te gaan), maar een úúr lang wandelen zonder doel… Maar het moet natuurlijk ook wel een uitdaging zijn, dus: challenge accepted.

Niet veel te klagen
De eerste 2 dagen ging het me nog prima af. Wat zeg ik: toen vond ik het zelfs wel fijn. Ik werkte die 2 dagen thuis en maakte handig van de situatie gebruik door de ene dag ’s ochtends en de andere dag ’s middags een uurtje te gaan wandelen. En ik moet toegeven dat ik het best wel lekker vond om er even tussenuit te zijn. Je bent echt even met iets anders bezig en als je dan ook nog in een mooi bos loopt én het zonnetje schijnt, dan valt er eigenlijk niet zoveel te klagen.

Niet van harte
De volgende 2 dagen werkte ik op kantoor en moest (ha, moest ja) ik dus ’s avonds de wandelschoenen nog aantrekken. Dat ging niet helemaal van harte. Mijn collega’s hebben me regelmatig: “Oooh, ik moet ook nog een uur wandelen vandaag”, horen roepen. En het hielp ook niet echt dat mijn vriend zei dat ik beter meteen kon gaan wandelen als ik thuis was omdat ik anders in het donker “misschien wel een horrorclown zou tegenkomen.” Zie je, het werd me ook niet makkelijk gemaakt.
In het weekend ging ik eten in Amsterdam en besloot ik om daar vanaf het station naar het restaurant te lopen. Kijk, dan is een uur wandelen zo gek nog niet (lees: dan heb ik een doel). En op zondag heb ik ook maar van de nood een deugd gemaakt. Ik heb het geluk dat ik redelijk dicht bij het strand woon en als het dan op zondag mooi weer is, is dat natuurlijk hét moment voor een strandwandeling. Dan loop je makkelijk een uur.

img_8664

Wandelgek
Of ik na een week ben veranderd in een wandelgek? Nee, het bleef toch een beetje een moetje. Je zou denken dat je er ontspannen van wordt, wat ik de eerste 2 dagen ook zeker werd, maar ik werd er daarna juist gestrest van. Want ik moest nog zóveel doen en dan ook nog een uur wandelen. Een uur is nét te lang, een half uur zou dan beter zijn. En wat die gezondheidsvoordelen betreft: ik heb eerlijk gezegd niet zoveel verschil gemerkt. Ik had niet opeens veel meer energie en om er echt kilo’s door kwijt te raken, moet je er denk ik ook wat langer mee doorgaan, maar zo’n wandelfan ben ik nou ook weer niet.

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

xx

Zo ziet deze week (11 t/m 17 augustus) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien