Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

6x zo heb je nog steeds een goed sexleven als je 60 of 70 bent

Ook als je ouder bent, is een goed sexleven prima haalbaar. Met deze tips moet dat helemaal goed komen.

1. Als een van jullie minder of juist meer sex wil
Om allerlei redenen kun je meer of minder zin hebben in sex. Of het nu gaat om het legenestsyndroom en ineens weer met z’n tweeën zijn na zo’n 20 jaar, of dat er simpelweg minder interesse is in sex. Het gaat erom dat je de nieuwe situatie open benadert. Jezelf of je partner geen verwijten maakt. En het allerbelangrijkst is er samen open over praten en fantasieën of wensen delen.

Advertentie

Top tip: Samen leuke dingen doen, het meeste uit je relatie halen is het beste voorspel van een goed sexleven.

2. Meer stimulatie
Mannen hebben wellicht meer genitale stimulatie nodig dan voorheen. Ze krijgen niet altijd meer een erectie of een orgasme. Wees je ervan bewust dat dit vaker voorkomt naarmate je ouder wordt en dat het niets zegt over hoe aantrekkelijk iemand zijn partner vindt. Soms kan een erectie wel wat hulp gebruiken.

3. Zorg voor een voorraadje glijmiddel
Na de menopauze kunnen vrouwen nog altijd vochtig worden bij sexsuele opwinding, maar dat duurt wel langer en er is meer stimulatie voor nodig. Richt je daarom op het voorspel en gebruik glijmiddel van goede kwaliteit.

4. Ontdek nieuwe wensen en verlangens
Ga opnieuw elkaars lichaam ontdekken. Waar zitten nieuwe erogene zones? Waar vindt je partner het fijn om aangeraakt te worden? Vertel elkaar je wensen en verlangens.

Top tip: Onthoud dat het bij jullie allebei langer kan duren om opgewonden te raken. Flirten op de app of berichtjes over wat je van plan bent, kunnen het vuurtje zeker opstoken.

5. Vergroot het zelfvertrouwen over je eigen lichaam
Zorg ervoor dat je partner zich aantrekkelijk voelt door het te zeggen en ‘in actie’ te laten merken. Daarnaast baart oefening kunst en is meer zelfvertrouwen goed voor je humeur en je libido.

Top tip Doe oefeningen waarbij je je partners lichaam ontdekt, leert wat hij lekker vindt zónder dat je de genitaliën aanraakt.

6. Word hands-on
Masturberen is, naast dat het heel prettig is om te doen, ook een goede oefening. Waarom dan niet in het bijzijn van je partner? Probeer masturbatie in je eentje te beperken, omdat het de drang om sex te hebben met je partner kan verminderen.

BEKIJK OOK: Gebruik jij al kussens bij de sex?

Meer tips op dit gebied? Kijk dan ook eens vlogs van onze sexuoloog Astrid Kremer of liefde- en passievlogger Guusje. 

Bron: Good Housekeeping, Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien