Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dít zijn jouw goede voornemens voor 2021 volgens je sterrenbeeld

Het einde van het jaar is in zicht, dus het is weer tijd om je goede voornemens op een rijtje te zetten. Vind je dit lastig? Dan kunnen de sterren je misschien wel een handje helpen.

Het nieuwe jaar staat al in de startblokken en zal ons hopelijk begroeten met mooie en gelukkige momenten. Maar neem het heft ook in eigen handen en stel jezelf een paar doelen en visies. Het is een kleine houvast om ervoor te zorgen dat 2021 voor jou sowieso goed start:

Advertentie

Steenbok – 22 december tot 19 januari

Voor de Steenbok is het belangrijk om een betere balans te creëeren tussen werk en privé. Jouw goede voornemens? Doe wat rustiger aan en neem wat gast terug. Zo creëer je rust in je hoofd en ben je uiteindelijk ook een stuk creatiever. En vergeet niet: succes op het werk heeft geen zin als je na je werk ongelukkig en uitgeput thuiszit.

Waterman – 20 januari tot 18 februari

Breng in 2021 wat meer creativiteit in je leven. Haal het artistieke in je naar boven en probeer van alles uit om erachter te komen waar je goed in bent. Schrijf je in voor een tekenles, ga schilderen of leer een instrument bespelen. Watermannen zullen volgend jaar wat meer risico’s moeten nemen, maar het is het echt waard.

Vissen – 19 februari tot 20 maart

Vissen zijn vaak geneigd weeg te lopen van discussies en confrontaties. Dat is niet altijd een slecht teken, maar soms kan je daardoor je eigen gevoelens opkroppen. In het nieuwe jaar moet je daarom eraan werken om je eerlijke gevoelens en emoties met anderen te delen. Durf je eigen mening te uiten en loop niet steeds weg.

Ram – 21 maart tot 19 april

Zelfs als je een geboren leider bent, moet je in het nieuwe jaar een versnelling hoger schakelen. Rammen zijn dol op roem en erkenning, maar als je dat eenmaal hebt bereikt betekent dat niet dat je achterover kunt gaan leunen. Blijf ook in 2021 gas geven.

Stier – 20 april tot 21 mei

Stieren zijn geen fan van veranderingen. Toch staat 2021 ook voor dit sterrenbeeld in het teken van verandering. Begin klein en ga je huis eens opruimen. Maar dan ook echt opruimen. Dus gooi alle onnodige spullen weg en geef bepaalde spullen een tweede leven door ze te verkopen of weg te geven. Zo kun je fris en fruitig het nieuwe jaar beginnen.

Tweelingen – 21 mei tot 21 juni

Om het nieuwe jaar vol positieve gevoelens te beginnen, moet je eerst het gewicht van het verleden kwijtraken. Koop een notitieblok en begin met schrijven. Wat heb je meegemaakt in 2020, hoe voel je je daarbij? Schrijf alles van je af, zodat je het eindelijk los kunt laten. Het is niet de bedoeling om alles te vergeten, maar schrijven geeft wel rust in je hoofd. Hierdoor heb je meer energie en ruimte voor nieuwe dingen in het nieuwe jaar.

Kreeft – 21 juni tot 22 juli

Een Kreeft staat altijd voor een ander klaar, maar 2021 is jóuw jaar. Het is goed om voor anderen te zorgen, maar je moet jezelf niet vergeten. Probeer in het nieuwe jaar een beetje egoïstischer te worden. Besteed niet al je energie aan andere, maar let ook op je eigen behoeften.

Leeuw – 23 juli tot 22 augustus

Rekening houden met andere mensen is goed. Maar je leven laten bepalen door anderen, omdat je je druk maakt om wat anderen over je denken, is zonde. Leeuwen moet daarom in 2021 zich proberen minder druk te maken om wat anderen van hen denken.

Maagd – 23 augustus tot 22 september

Maagden zijn vaak heel introvert en onzeker. Ze doen zichzelf altijd te kort en daarom moeten zij in 2021 van zichzelf gaan leren houden. Jouw goede voornemens? Leg niet te veel druk op jezelf en accepteer je gebreken.

Weegschaal – 23 september tot 22 oktober

Een Weegschaal is een echte romanticus en wacht nog altijd op haar grote liefde. Volgend jaar kan het eindelijk zover zijn. Sta daarom open voor nieuwe dingen en probeer nieuwe mensen te ontmoeten. Maar de ware kan ook dichterbij zijn dan je denkt.

Schorpioen – 23 oktober tot 21 november

Een Schorpioen heeft totaal geen controle over haar geld. Aan het eind van het jaar ziet haar bankrekening er dan ook een beetje leeg uit. Jouw nieuwjaarsvoornemen is dan ook ‘slimmer omgaan met geld’. Ga je uitgaven en inkomen bijhouden en leer sparen.

Boogschutter – 22 november tot 21 december

Boogschutters hebben graag het laatste woord. Daar moet je vanaf zien te raken, want op die manier kun je anderen weleens gaan irriteren. Je hoeft niet elke discussie te winnen. Probeer in plaats daarvan naar je tegenhanger te luisteren en compromissen te sluiten.

Met de tips van opruimvlogger Camilla hou je je wél aan je goede voornemens:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: freundin.de. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Esther (56): "Je moet zuinig zijn op je huid"

Sophie (18) vindt haar moeder Esther (56) een knappe verschijning die ook nog eens vol passie haar werk in de ouderenzorg doet.

Libelle samen met L’Oréal Paris

Advertentie

Sophie: “Mijn moeder levert een bijdrage aan een gelukkiger leven voor ouderen met een zorgvraag. Ze bedenkt bijvoorbeeld nieuwe woon-zorgconcepten voor mensen met dementie en zit altijd vol creatieve ideeën. Het is een drukke baan, maar ik zie met hoeveel liefde ze dit werk doet. Ik vind dat ze er heel goed uitziet, er is nog geen rimpel te ontdekken. Mijn vriendinnen geloven het vaak niet als ik vertel dat mijn moeder 56 jaar is. Ze wordt ook altijd jonger geschat. Op tijd beginnen met smeren is haar geheim, zei ze laatst, dus dat doe ik nu ook. Omdat ze het belangrijk vindt dat mijn zusje en ik onze huid ook goed verzorgen, verrast ze ons regelmatig met een lekkere crème of tonic. Ik hoop dat ik ze ook heb, die goede genen.”

De juiste verzorging

Esther: “Ik ben blij en trots dat Sophie zo lief over mij praat, ondanks dat ik vaak druk ben met mijn werk in de ouderenzorg. Omdat ik dementie van dichtbij heb meegemaakt, mijn vader had het ook, vind ik het extra waardevol om in deze fase iets voor iemand te kunnen betekenen. Toen ik zo oud was als Sophie leerde ik van mijn moeder dat je zuinig moet zijn op je huid. Iedere ochtend en avond crème gebruiken en altijd je make-up verwijderen. Ik werd op mijn achtendertigste moeder van Sophie en drie jaar later werd haar zusje geboren. Een jong gezin houdt me jong, denk ik, maar ik heb ook de goede genen van mijn moeder geërfd. Ik vind het leuk om er goed uit te zien en mezelf te verzorgen, dus gebruik ik goede producten. Ik hoop dat ik dat aan mijn dochters door kan geven.”

Stevigere huid

Net zo’n mooie huid als Esther? Na de overgang kan de huid aan stevigheid verliezen. Van dagelijks smeren met L’Oréal Paris Age Perfect Collageen Expert, verrijkt met geconcentreerde Collageen Aminozuur fracties, wordt de huid zichtbaar strakker en steviger.*

 1. Verstevigt
 2. Hydrateert
 3. Vermindert pigmentvlekken

* Klinische test op 42 vrouwen na 4 weken

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

5 manieren om een online kaart éxtra persoonlijk te maken

Van een kaart in de brievenbus wordt iedereen blij. Je maakt ‘m nog leuker én persoonlijker door er zelf eentje online te ontwerpen, bijvoorbeeld met een mooie foto of een eigen tekst. 

Libelle samen met Greetz

Advertentie

Bij een verjaardag, verhuizing of geboorte hoort natuurlijk een kaart. Maar het is ook een leuke manier om iemand te verrassen of bedanken, of om te laten weten: ik denk aan jou. Stuur bijvoorbeeld zomaar eens een kaart met een foto van een mooie herinnering, van die onvergetelijke vakantie of een ander speciaal moment. Van zo’n persoonlijke kaart is er maar één!

5x extra speciaal

Zo maak je een online kaart extra persoonlijk:

 • Plaats een mooie foto van jullie samen of van een gedeelde herinnering op de voorkant.
 • Heb je te veel leuke foto’s om uit te kiezen? Stel dan een collagekaart samen met je favorieten.
 • Een kaart wordt extra persoonlijk met de naam en leeftijd van de jarige én feestelijke stickers aan de binnenkant.
 • Ga voor groot, groter, grootst! Kies voor een kaart in een groter formaat voor een éxtra grote glimlach.
 • En een felicitatie in dialect is weer eens wat anders: fan herte lokwinske!

Goed voor een glimlach

Hoe speciaal het kan zijn om een persoonlijke kaart te ontvangen, merkte Martin (59) toen hij een fotokaart van zijn zoon Dennis ontving: “Wauw, wat gaaf!, was het eerste wat ik dacht toen ik de envelop opende. Bij het zien van de foto van ons samen op de voorkant schoot ik vol. Het ontroert mij dat Dennis de moeite heeft genomen om zelf online een kaart te maken om mij te bedanken dat ik er voor hem ben. Hoewel het vroeger wat minder ging, is het nu gelukkig goed tussen ons. Ik vind het een supermooie kaart en zijn tekst raakt me. Ik heb de kaart een mooi plekje gegeven. Elke keer dat ik ernaar kijk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Bedankt Dennis!”


De kaart die Martin van zijn zoon ontving en 3 andere Greetz-kaarten die je kan personaliseren

Met Greetz

Een persoonlijke kaart met een foto of naam op de voorkant maak en verstuur je met Greetz, met volop keuze uit designs en formaten. Als je de kaart voor 22.00 uur bestelt, wordt hij de volgende dag bezorgd. Bezorging inplannen voor een later moment kan ook, op elke dag van de week. Tot en met donderdag 29 april krijg je bij alle kaarten een gratis postzegel.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

5 manieren om een online kaart éxtra persoonlijk te maken

Van een kaart in de brievenbus wordt iedereen blij. Je maakt ‘m nog leuker én persoonlijker door er zelf eentje online te ontwerpen, bijvoorbeeld met een mooie foto of een eigen tekst. 

Libelle samen met Greetz

Advertentie

Bij een verjaardag, verhuizing of geboorte hoort natuurlijk een kaart. Maar het is ook een leuke manier om iemand te verrassen of bedanken, of om te laten weten: ik denk aan jou. Stuur bijvoorbeeld zomaar eens een kaart met een foto van een mooie herinnering, van die onvergetelijke vakantie of een ander speciaal moment. Van zo’n persoonlijke kaart is er maar één!

5x extra speciaal

Zo maak je een online kaart extra persoonlijk:

 • Plaats een mooie foto van jullie samen of van een gedeelde herinnering op de voorkant.
 • Heb je te veel leuke foto’s om uit te kiezen? Stel dan een collagekaart samen met je favorieten.
 • Een kaart wordt extra persoonlijk met de naam en leeftijd van de jarige én feestelijke stickers aan de binnenkant.
 • Ga voor groot, groter, grootst! Kies voor een kaart in een groter formaat voor een éxtra grote glimlach.
 • En een felicitatie in dialect is weer eens wat anders: fan herte lokwinske!

Goed voor een glimlach

Hoe speciaal het kan zijn om een persoonlijke kaart te ontvangen, merkte Martin (59) toen hij een fotokaart van zijn zoon Dennis ontving: “Wauw, wat gaaf!, was het eerste wat ik dacht toen ik de envelop opende. Bij het zien van de foto van ons samen op de voorkant schoot ik vol. Het ontroert mij dat Dennis de moeite heeft genomen om zelf online een kaart te maken om mij te bedanken dat ik er voor hem ben. Hoewel het vroeger wat minder ging, is het nu gelukkig goed tussen ons. Ik vind het een supermooie kaart en zijn tekst raakt me. Ik heb de kaart een mooi plekje gegeven. Elke keer dat ik ernaar kijk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Bedankt Dennis!”


De kaart die Martin van zijn zoon ontving en 3 andere Greetz-kaarten die je kan personaliseren

Met Greetz

Een persoonlijke kaart met een foto of naam op de voorkant maak en verstuur je met Greetz, met volop keuze uit designs en formaten. Als je de kaart voor 22.00 uur bestelt, wordt hij de volgende dag bezorgd. Bezorging inplannen voor een later moment kan ook, op elke dag van de week. Tot en met donderdag 29 april krijg je bij alle kaarten een gratis postzegel.

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

'Ruinerwold-vader' Gerrit Jan van D. en klusjesman Josef B. zorgen voor ophef in nieuwe woonplaats

Miljoenen kijkers zaten de afgelopen weken aan de buis gekluisterd voor De kinderen van Ruinerwold. In de docuserie deden de oudste vier kinderen van het mysterieuze gezin een aantal bizarre onthullingen over hun verleden op de boerderij. En nu, amper een week na de laatste aflevering, melden inwoners van een dorp op de Veluwe dat vader Gerrit Jan van D. en klusjesman Josef B. langs de deuren gaan.

En dat valt bepaald niet in goede aarde bij de dorpelingen.

Advertentie

De oudste drie kinderen van het gezin Shin (31), Mar Jan (30) en Edino (28) verlieten het gezin en de boerderij jaren geleden. Israel (27) is de zoon die in oktober 2019 om hulp is gaan vragen in het dorp. De vijf jongste kinderen van het gezin zijn buiten de media gebleven sinds hun vrijlating. Hun verblijfplaats was tot afgelopen week niet bekend.

Gedaan met de anonimiteit

Daar is inmiddels dus verandering in gekomen, nu Gerrit Jan van D. en Josef B. samen door het dorp trekken. Zij zouden begin maart bij de jongste kinderen zijn ingetrokken, nadat bekend werd dat ze niet worden vervolgd. De vader zou in zijn rolstoel voortgeduwd door de klusjesman op camera zijn vastgelegd, terwijl ze op zoek naar klusjes waren. De heren zouden ook bij verschillende inwoners hebben aangebeld.

‘Geen plaats voor Gerrit Jan van D.’

Dat heeft voor onrust bij de dorpelingen gezorgd. De inwoners zijn boos en er is zelfs een petitie gestart: ‘Geen plaats voor Gerrit Jan van D.’. De oudste vier kinderen van het gezin betreuren ten zeerste dat de heren langs de huizen gaan en zo onrust veroorzaken. Dat lieten zij woensdag in een persverklaring weten. Maar wat hen het meest raakt, is het feit dat hiermee de ‘zo waardevolle anonimiteit van hun jongere broer en zusjes geweld is aangedaan’. “Terwijl zij die juist nu, bij de start van hun integratie in onze samenleving, zo ontzettend hard nodig hebben”, aldus hun advocaat Jeekel.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Trouw, Omroep Gelderland, RTL Boulevard. Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien