Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Waarom je 'Happy Birthday' moet zingen tijdens het handen wassen

Na een toiletbezoek wassen we natuurlijk allemaal netjes onze handen. Niets meer aan doen, zou je denken, maar toch is het ook belangrijk hoe láng je je handen wast. En daar is een handig trucje voor.

De Britse Gina Radford, die een belangrijk adviesfunctie heeft binnen de Britse overheid op het gebied van gezondheid, waarschuwde eerder dat de meerderheid van de mensen hun handen niet lang genoeg onder de kraan houdt. Daarom besloot ze haar vuistregel de wereld in te slingeren: was je handen net zo lang als het duurt om twee keer Happy Birthday te zingen.

Advertentie

Wij probeerden het uit (zie video) en kwamen er meteen achter dat dit echt veel langer is dan we normaal onze handen wassen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock.

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien