Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Hardlopen met een telefoon in de hand is een heel onverstandig plan

Als je een rondje wil hardlopen, neem je al snel je telefoon mee. Omdat je wilt lopen op muziek, je kilometers wil bijhouden of gewoon bereikbaar wilt zijn. Als je je telefoon meeneemt, doe je er in ieder geval goed aan om je telefoon tijdens het lopen niet vast te houden. 

De kans op blessures is namelijk een stuk groter wanneer je het op een hollen zet terwijl je je telefoon vasthoudt. En niet (alleen) omdat je sneller struikelt omdat je bent afgeleid. Het zit zo: wanneer je loopt, is het zaak je lijf zoveel mogelijk in balans te houden. Het gewicht van de telefoon verstoort die balans. Zélfs als je een telefoon van bescheiden formaat hebt.

Advertentie

Asymmetrie
“Wanneer je rent, is het doel om een constante cadans te behouden. Gelijke verdeling van gewicht zorgt voor een soepelere loop,’ legt fitnessinstructeur Todd Liubinskas uit. “Als we iets in onze handen hebben, veroorzaakt dat een effect van asymmetrie binnen de loopstijl die je gewend bent.”

Mindful hollen
Voor korte eindjes is dat geen ramp, maar op lange afstanden kan het zeker problemen opleveren. Bepaalde spieren gaan compenseren en de kans op verrekking neemt zo toe. Bovendien is zo’n telefoon alleen maar afleiding. Volgende keer dus gewoon in een heupband ermee. Is nog lekker mindful ook.

Veiligheid voorop: met deze hardloopaccessoires kun je onbekommerd rennen:

 

Bron: Women’s Health Australia. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien