We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Hardlopen met een telefoon in de hand is een heel onverstandig plan

Als je een rondje wil hardlopen, neem je al snel je telefoon mee. Omdat je wilt lopen op muziek, je kilometers wil bijhouden of gewoon bereikbaar wilt zijn. Als je je telefoon meeneemt, doe je er in ieder geval goed aan om je telefoon tijdens het lopen niet vast te houden. 

De kans op blessures is namelijk een stuk groter wanneer je het op een hollen zet terwijl je je telefoon vasthoudt. En niet (alleen) omdat je sneller struikelt omdat je bent afgeleid. Het zit zo: wanneer je loopt, is het zaak je lijf zoveel mogelijk in balans te houden. Het gewicht van de telefoon verstoort die balans. Zélfs als je een telefoon van bescheiden formaat hebt.

Advertentie

Asymmetrie
“Wanneer je rent, is het doel om een constante cadans te behouden. Gelijke verdeling van gewicht zorgt voor een soepelere loop,’ legt fitnessinstructeur Todd Liubinskas uit. “Als we iets in onze handen hebben, veroorzaakt dat een effect van asymmetrie binnen de loopstijl die je gewend bent.”

Mindful hollen
Voor korte eindjes is dat geen ramp, maar op lange afstanden kan het zeker problemen opleveren. Bepaalde spieren gaan compenseren en de kans op verrekking neemt zo toe. Bovendien is zo’n telefoon alleen maar afleiding. Volgende keer dus gewoon in een heupband ermee. Is nog lekker mindful ook.

Veiligheid voorop: met deze hardloopaccessoires kun je onbekommerd rennen:

 

Bron: Women’s Health Australia. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien