Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Over de top taarten en 'weer niet gelukt'-baksels in 'Heel Holland bakt'

Het is eind januari en volgens Heel Holland bakt-presentator André van Duin hebben de meeste Nederlanders inmiddels hun goede voornemens wel opgegeven. Een goede reden om de uitzending van het bakprogramma het thema ‘weer niet gelukt’ mee te geven, vond hij. Ook bevatte de aflevering weer een flink aantal caloriebommen en over de top creaties.

Opgelet: dit artikel bevat spoilers over de aflevering.

Advertentie

Heel Holland bakt 2020

De uitzending begon met chocolade bombes. Een taart bakken in de vorm van een bol, bleek nog best lastig. Sommige kandidaten haalden hun taart te vroeg uit de koeling, waardoor er niets van de vorm overbleef. Maar vakkundig als iedereen is, lukte het uiteindelijk – in de laatste paar minuten – toch nog om een prachtige bol te presenteren.

Over de top taarten te veel over de top?!

Na de technische opdracht, een hazelnootrol, was het tijd om een over de top taart te fabriceren. De kandidaten pakten helemaal uit met roze kleurstof, popcorn, veel chocolade, macarons, donuts en nog veel meer.

Toch vonden de juryleden het soms iets te veel. Wat de kijkers thuis niet helemaal snappen. Want, dat was toch de opdracht?

6e bakker gaat naar huis

Voor Aline betekende het helaas dat ze het programma moest verlaten. Ze had het al verwacht, zegt ze in de aflevering. “De rest was beter deze keer. Het ging niet zoals ik het wilde. Alles zat tegen. Mijn spatel loste op in de karamel en ik had een heel handig popcornapparaatje meegenomen en dat ging ook nog eens kapot.”

Speel ook onze Heel Holland Bakt bingo:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Heel Holland bakt. Beeld: Brunopress

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien