Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Heftig: dit is het gezondheidsrisico van Ibuprofen

Een ibuprofen kan je beste vriend zijn wanneer je last hebt van rugpijn of buikkrampen. Een professor van de Copenhagen University Hospital waarschuwt echter de pijnstiller alleen te nemen als het echt niet anders kan. 

Als je de pijnstiller heel af en toe slikt, is er niet zoveel aan de hand. Maar volgens professor Gunnar Gilsson wordt het slikken van Ibuprofen in verband gebracht met hartrisico’s. Door het gebruik van non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), waar ook Ibuprofen onder valt, zou je 31 procent meer risico lopen op een hartaanval. Het kan zelfs oplopen tot 50 procent.

Advertentie

Drogist
Gilsson vindt zelfs dat de pijnstiller helemaal niet te koop zou mogen zijn bij de drogist. “De huidige boodschap die het publiek krijgt over NSAIDs is verkeerd. Als je deze medicatie in gewone winkels kan kopen, denken ze waarschijnlijk ‘dit moet veilig zijn voor mij’.”

Paracetamol
Nogmaals: af en toe een Ibuprofen is geen probleem, maar hou het er dan wel bij eentje. Als je er meer nodig hebt, kun je toch beter paracetamol slikken.

Iedere dag de leukste berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: The Sun. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien