Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Deze ochtendgewoonte helpt je misschien van je slapeloosheid af

Het liefst slapen we natuurlijk het klokje rond, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Heb jij last van slapeloosheid en lukt het je maar niet om genoeg slaap te pakken? Wellicht gaat deze ochtendgewoonte je helpen.

In het boek Dreamland: Adventures in the Strange Science of Sleep deelt de Amerikaanse auteur en journalist David K. Randall een bijzondere tip die je van slapeloosheid kan verlossen.

Advertentie

Dé tip tegen slapeloosheid

In zijn boek legt Randall uit dat hij zich nooit echt met slaap heeft bezig gehouden, tot hij plotseling begon te slaapwandelen. Hij besloot onderzoek te doen naar het fenomeen ‘slapen’ en deed een aantal bijzondere ontdekkingen. Zo blijkt het dat mensen een stuk beter slapen als ze in de ochtend worden wat zonnestralen meepakken. Volgens Randall is dit dan ook een goede tip voor mensen die kampen met slapeloosheid. “Het krijgen van meer zonlicht in de ochtend kan helpen om de interne klok van je hersenen te herstellen waardoor je ’s avonds makkelijker inslaapt,” aldus Randall.

Voorkomen van jetlag

Zonlicht werkt volgens Randall trouwens ook goed bij het voorkomen van een jetlag. Veel professionele sporters weten dit al lang en passen het tijdens een verre reis altijd toe. Nu kun je ’s ochtends natuurlijk  aan je dosis zonlicht komen door een stukje te gaan wandelen, maar met volle agenda’s lukt dat niet iedereen. De kans is groot dat je op zo’n moment al aan het werk bent. In zo’n geval zou je misschien lichttherapie kunnen overwegen; met zo’n lamp houd je een eventuele winterdepressie ook buiten de deur.

Een slaaprobot voor een betere nachtrust, zou het werken? Libelle’s Nina testte het uit:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Goedgevoel.be. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien