Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Het is het Chinese jaar van de Rat: dít kan het voor jou betekenen

Misschien verrast het je niet, maar we zijn volgens de Chinese astrologie in het jaar van de Rat beland. Op 25 januari 2020 werd die afgetrapt. Daar kunnen we een boel cynische grappen over maken, maar het jaar van de Rat is volgens de astrologie niet alleen maar kommer en kwel. 

Niet Al Stewarts Year of the cat (dat prachtige liedje) dus, maar: the year of the rat.

Advertentie

In de Chinese astrologie staat de Rat bekend als snel en gevat en krijgt ‘ie wat ‘ie wil. Als je geboren bent in het jaar 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 of 2008, ben je een Rat (vat het niet persoonlijk op). Je verkeert overigens in goed gezelschap: ook prins Harry en Gwyneth Paltrow behoren tot de Ratten.

Energiek en slim

Ratten zijn optimistisch, energiek en slim. Ze willen succesvol zijn, maar ook een rustig leven leiden. Ze zijn vrij koppig en voorzien van een sterke mening, maar hebben tegelijkertijd vaak een grote vriendengroep.

Economische uitdagingen

Maar wat staat de niet-Ratten te wachten in het jaar van de Rat? Het dier staat voor welvaren en overdaad. Over het algemeen belooft het jaar van de Rat een creatief en productief jaar te worden. Dat geeft dan weer hoop voor alle uitdagingen op het gebied van economie en gezondheid dit jaar.

Kleuren en symbolen

In de Chinese cultuur zijn bepaalde symbolen, richtingen en kleuren veelbelovend of juist onheilspellend voor de verschillende tekens. Die zijn van toepassing als je Chinese teken Rat is, maar dit jaar ook voor de rest van de wereld. Kleuren die dit jaar goed uitpakken zijn blauw en groen. Geluksgetallen zijn 2 en 3, bloemen die het dit jaar extra goed zijn lelies en Afrikaanse viooltjes. Kleuren als geel en bruin kun je beter vermijden, evenals de getallen 5 en 9.

Je kunt het maar beter weten, toch?

Dít is wat de tarotkaarten zeggen over koningin Máxima in 2020: 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Pure wow. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien