Mart Visser tas met korting, klik hier

Het kindje stond daar alleen met haar mondje wijd open van angst...

Een erg dominante zwager, een klasgenoot van je dochter die heel vaak alleen is of een oudere buurman of -vrouw die regelmatig overstuur is. Iedereen twijfelt wel eens of het bij een ander thuis wel goed gaat. Veel mensen weten namelijk niet wat ze in dit soort gevallen moeten doen. Juist de verhalen van anderen kunnen ze daarbij helpen. Daarom plaatsten we een paar weken geleden een oproep om jouw ervaring te delen. Wat kregen we veel reacties!

Libelle samen met de Rijksoverheid

 

Nell
‘Bij het openen van mijn fietsslot, zag ik een keer een man en een vrouw staan bij de glazen deur van het Winkelcentrum. Er stond een klein meisje bij. Het leek of ze ergens over discussieerden, aan de gebaren te zien. De moeder praatte eerst tegen het kind, daarna tegen de vader. De vrouw verdween door de deur. De man zette het kind met het gezichtje naar de muur. En waar ik bang voor was gebeurde: de moeder was al verdwenen, de vader verdween nu ook. Het kind, van hoogstens drie, stond eerst stil, draaide zich toen om en keek bang  rond, met d’r mondje wijd open van angst. Ik wilde ingrijpen maar het hoefde niet meer. De man kwam uit de deur, pakte het kind bij de hand en nam het mee. Vastgenageld aan de grond stond ik daar. Overdacht hoe bang dat meisje was geweest en wat ik had kunnen doen. Wie heeft advies?’

Willie
‘Ook ik werd bij elke gelegenheid om mijn oren geslagen. Vroeger sloeg men altijd op het hoofd. Ik ben het 2e  van 6 kinderen. De ,,moeder,, was met mijn vader getrouwd, omdat zij zwanger was. Niet van hem, wat later bleek, maar van haar werkgever. Ik lijk sprekend op mijn vader, mijn oudste zus op de hare. Wij werden als tweeling gekleed, maar zij was klein en dik,  ik was lang en mager .Dat verschil werd zo overduidelijk dat de ouders met mijn 4e jaar al scheidde. Ik was de oppas van de 3 jongste kinderen, kwam iedere dag te laat op school, moest een broertje naar de bus brengen die hem om 8.45 uur hem oppikte. Zij bleef op bed liggen.
Als de kinderen iets lieten vallen,  kreeg ik de schuld. Ik had het moeten voorkomen. Altijd zei ze:”je bent precies je ouwe heer”. Ik was niet op m’n mond gevallen en antwoorden dan: “ik ben er niet mee naar bed gegaan”. De klappen kreeg ik toch wel .Kon nooit met vriendinnen afspreken, moest altijd thuis werken of op een broer of zusje passen. Er waren 6 kinderen van 4 vaders.’

Eva
‘Mijn beste vriendin heeft nu een poos iets met een jongen, waar ze ook zwanger van is. Hij slaat haar en doet lullig tegen haar. Grote mond, dingen vertellen tegen anderen die privé zijn. En dan vooral als er een hoop mensen bij zijn. Een trap geven als ze om iets vraagt en ga zo maar door. Hij is niet goed voor haar. We hebben het er samen vaak over gehad, maar ze durft het niet uit te maken omdat ze bang is dat hij dan ook afstand neemt van de kleine. Dat wil ze absoluut niet. Ze wil een leuk gezin zijn, want ze is zelf opgegroeid in een gezin waar altijd van alles aan de hand was. Dat wil ze niet voor haar kindje. Het is een lastige situatie, waar weinig aan te doen is als buitenstaander. Wellicht komen er tips binnen als andere mensen dit lezen.’

Anoniem
‘Onze oudste dochter was als klein meisje introvert , angstig en onzeker. Als ouder trad ik hierin te beschermend op , maar ook bekritiserend en negatief naar haar toe , zoals: waarom durf je niets ? Ik werd er boos om. Tijdens een workshop: opvoeden zó , werd genoemd dat kinderen groeien en zelfverzekerd worden van positieve aandacht van ouders. Al is het maar klein en moet je soms zoeken, benoem alleen de positieve dingen van je kind.
Geef ze complimentjes !!!!
Benoem NIET waar ze niet goed in zijn !!!!
Deze laatste 2 zinnen waren voor mij eye-openers
Hierdoor wordt je kind zelfverzekerder, en krijg je een ‘ leuker ‘ kind. Dat was ze al , maar door mijn benadering naar haar , kwam het er niet uit.
Lieve ouders, wees je ervan bewust dat negatieve aandacht naar je kind niets oplevert, het wordt alleen erger!
Deze avond heeft mij en ons gezin veel geholpen, een leidraad in onze opvoeding!’

Anoniem
‘Mijn zusje van begin 20 jaar is hoogzwanger. Ze woont samen met haar vriend. Mijn zusje is altijd al explosief en agressief geweest en heeft nooit goed kunnen praten, hierdoor heeft ze een groot deel van haar leven in instellingen doorgebracht. Sinds een jaar woont ze samen en ik dacht eerst dat haar problemen over waren. Nu hoor ik steeds vaker van mijn ouders of haar vriend, dat het niet goed gaat en dat ze elkaar aanvallen. Mijn zusje heeft haar vriend een aantal keer geslagen. Ik hoorde een keer dat mijn zusje op de grond lag na een vechtpartij en mijn ouders in paniek belde. Dit terwijl ze al zwanger was. Laatst was mijn zusje ook in paniek en viel ze haar vriend aan, waarna ze een ruit insloeg. Ik maak me regelmatig ernstige zorgen, maar daarna doet mijn zusje weer alsof alles oké is en mijn zorgen onnodig zijn. Ze willen geen hulp van anderen aanvaarden. Maar elk moment kan er een baby bij zijn. Wat kan ik doen? Wie geeft mij raad?’

Anoniem
‘Ik ben blij dat Libelle aan dit item aandacht besteed. ik ben nu 55 jaar en heb nog steeds last van de schade die in mijn jeugd is aangericht. Ik had een dominante vader die mij altijd kleineerde, ik was stom, kon niets. Als ik iets had gedaan wat fout was, werd ik dagen genegeerd. Mijn moeder wuifde het altijd maar weg, terwijl zij ook op zekere hoogte geestelijk werd mishandeld, maar mij ook niet in bescherming nam. Gelukkig hoor je het steeds vaker, dat het gebeurt. Ik vind het net zo strafbaar als lichamelijk mishandeling, misschien nog erger. Bij mij was het zo, ik kon niet goed mee op school, wat ik nu weet en na vele psychische onderzoeken, weet ik nu, dat ik anders was dan een ander kind. In de jaren 60 en 70, werd dat afgedaan als een vervelend kind. Ik ben licht verstandelijk gehandicapt, pas op mijn 50e ontdekt. Maar ik heb wel in vele klinieken gezeten. Geestelijke mishandeling moet aangepakt worden. Het is echte mishandeling die je in je verderde leven veel schade toe kan brengen.’

Ellen
‘Mijn moeder woonde op een flat die best wel gehorig was. Vooral in de zomer, wanneer alle ramen en deuren openstonden, kon ze de buren goed horen. Soms waren het rustige gesprekken, maar vaak werd er geschreeuwd. Het waren buitenlanders en mijn moeder kon ze niet verstaan, maar de toon was heel duidelijk. De man was kwaad en de vrouw was bang en verdrietig. Ze huilde vaak hartstochtelijk. Ze hadden een klein kindje. Op een keer zag ze de vrouw met een blauw oog en trok ze haar conclusie: dit was niet goed! Ze wilde de vrouw aanspreken, maar die liep verschrikt weg. Mijn moeder is kort daarop verhuisd, maar maakte zich nog lang daarna bezorgd hoe het met dat stel was afgelopen. Wat had ze kunnen doen?’

 

Zo kunnen we elkaar helpen
Misschien heb je zelf ook wel eens zoiets meegemaakt in je omgeving? Wat deed jij toen? Als je twijfelt, kunnen verhalen van anderen je op weg helpen. Dus deel ook jouw verhaal.

Je bent niet verplicht je naam en mailadres te vermelden. Je verhaal is alleen voor de redactie zichtbaar en zal alleen geplaatst worden, na jouw toestemming.

[sm-video-embed][/sm-video-embed]

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Lekker en snel borrelhapje: blini's met gerookte zalm

We stoeien er allemaal weleens mee: niet zo veel tijd, maar je wilt wel lekker eten. Ook Libelle’s online redactiemanager, Helene van Santen, zit hier wel eens mee. Dit is haar favoriete snelle gerecht, waarbij de mayonaise het nóg lekkerder maakt.

Libelle samen met Calvé

Hollandse winter

Ik ben absoluut geen keukenprinses. Maar ik vind koken best leuk. Daarom ben ik vaak op zoek naar simpele gerechten, die ik in een handomdraai kan maken.

 

 

Blini’s met zalm en dille-mayodressing

Borrelgerecht – 10 minuten

Benodigdheden voor 12 stuks

 • 12 blini’s (koeling of diepvries)
 • 200 gram gerookte zalm
 • 2 takjes dille, fijngesneden (en wat plukjes ter garnering)
 • 2 eetlepels Calvé Licht&Romig

Zo maak je het:

 • Verwarm de blini’s volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat ze daarna weer iets afkoelen.
 • Verdeel de zalm in 12 porties en meng de dille door de mayonaise.
 • Leg op iedere blini een mooi krulletje gerookte zalm en schep er een beetje dille-mayodressing op.
 • Garneer tot slot met een plukje dille.

Calve

Tips:

 1. Als je van iets meer pit houdt, kun je een beetje mosterd of mierikswortelpuree door de dille-mayodressing roeren.
 2. In plaats van blini’s (die meestal worden gemaakt van boekweitmeel) kun je ook zelf poffertjes maken. Koop een poffertjesmix (let op dat er geen suiker in zit) en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt ook wat dille door het beslag roeren. Dat is lekker en ziet er mooi uit. Of druk als het beslag in de pan gaat maar nog niet is gestold een garnaal in ieder poffertje als lekkere verrassing.

 

Wist je dat?
Calvé Mayonaise al meer dan 120 jaar bestaat? De oorsprong ligt in de Delftse Nederlandse Olie fabriek. De mayonaise is gemaakt van goede en pure ingrediënten zoals plantaardige olie, azijn en eieren. 252 testers proefden en gaven Calvé mayonaise gemiddeld een 8,4. Voor meer inspiratie klik hier.


voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Stel deelt verlovingsfoto maar laat zonder het te weten iets heel anders zien

Tegenwoordig is een berichtje op social media dé manier om iedereen op de hoogte te brengen van groot nieuws. Trouwen? Dan plaats je natuurlijk een verlovingsfoto op Facebook. Maar er kan ook iets misgaan, net zoals in de video.

De Amerikaanse Miranda Levy plaatste een foto op het sociale netwerk met een mooie boodschap over dat ze geen echte ring nodig had om gelukkig te zijn met haar verloving. Maar het stel had er niet aan gedacht om de foto even goed te bekijken. Links in de hoek was namelijk nóg een boodschap te zien. En dat zagen de vrienden van het stel meteen.

Zwanger
Op de foto is namelijk ook een zwangerschapstest te zien. Het stel moest dus wel toegeven dat ze inderdaad ook een kindje verwachten. Oeps…

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update! 

Bron: Boredpanda.com. Beeld: Facebook.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Dit zijn de mooiste fietsroutes van Drenthe

Trek jij er zomers ook zo graag op uit op de fiets? Met drie nationale parken, schilderachtige dorpjes en afwisselende natuurgebieden is de provincie Drenthe perfect geschikt voor fietsliefhebbers. Dit zijn de mooiste routes waar genoeg te zien valt! 

Libelle samen met ANWB

Schotse Hooglanders spotten

Heb jij ze al eens in het echt gespot, Schotse Hooglanders? Met hun grote hoorns en roodbruine haardos zijn de dieren imposant en aandoenlijk tegelijk. Op deze twee fietsroutes kom je ze met een beetje geluk tegen:

Beilerdingspelroute (44 km): met wel zeven natuurgebieden is er op deze retour een enorme variatie aan flora en fauna te zien. Stap onderweg ook eens af om een van de vele vogelsoorten te spotten.

Sleenerzandroute (35 km): fiets door een naald- en loofbomenbos en langs het Oranjekanaal. Breng onderweg een bezoek aan Museumdorp Orvelte, een nostalgisch boerendorp waar mensen écht wonen en werken.

Hunebedden bewonderen

Wie aan Drenthe denkt, denkt aan hunebedden. Wist je dat dit de oudste monumenten van Nederland zijn? Op deze route kun je de eeuwenoude grafmonumenten bewonderen:

Havelterbergroute (54 km): even doortrappen, want deze route kent twee ‘bergen’. De Havelterberg en de Bisschopsberg. Bovenop de Havelterberg heb je een mooi uitzicht op de omgeving en op de hunebedden.

Schaapjes tellen

Door heel Nederland kun je schapen tegenkomen. Maar de opvallende Drentse heideschapen (herkenbaar aan hun lange wollige staart) voorkomen dat het heideveld op deze route dichtgroeit met bomen en struiken:

Holtveenroute (36 km): een van de mooiste veengebieden is het Holtveen, een natte strook waar veel vogels broeden. Het gebied sluit aan op de Kraloër Heide, die samen met de Dwingelose Heide het grootste heideveld van Nederland vormt.

Hier vind je nog meer mooie fietsroutes in Drenthe en de rest van Nederland.

Tip! 

De ANWB Fietspas maakt je tochtje extra leuk. Je profiteert namelijk van de volgende voordelen: 

 • 10% korting op verschillende fietsarrangementen.
 • Met je pas ben je welkom bij meer dan 1.800 ANWB Gastvrij punten. Ook krijg je korting bij honderden horeca- en logiesadressen: ANWB Gastvrij Plus punten
 • Een gratis ANWB knooppuntenkaart
 • Je krijgt gratis de magazines Fietsen en E-bike thuisgestuurd
 • In maart en november kun je je (elektrische) fiets kosteloos laten checken
 • Handig: bij pech krijg je hulp van de Wegenwacht Fiets Service
 • En je ontvangt juridisch advies als je betrokken bent geweest bij een verkeersongeval

 ANWB Fietspas

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Topmodel Sylvia Geersen maakt vervelend nieuws bekend

Topmodel Sylvia Geersen gaat scheiden. Het huwelijk met haar Mexicaanse man Rogelio Castro Martinez is na bijna 1,5 jaar dan toch voorbij.

De jonge vrouw wil zich voorlopig voor 100 procent gaan concentreren op haar carrière.

Volgens Sylvia verschillen zij en haar man teveel van elkaar en ziet ze daarom geen toekomst meer in hun relatie.

Afgelopen
Aan het begin van dit jaar waren er relatieproblemen, dus de breuk komt niet geheel uit de lucht vallen. De brunette zei in januari dit jaar al dat ze weer vrijgezel was en liet weten dat 2017 een nieuw begin betekende voor haar. Ze schreef toen op social media, bij een foto de tekst: ‘Soms moet je loslaten’. Toch probeerden de twee het nog de afgelopen maanden. Het leek eventjes beter te gaan, maar nu lijken hun wegen toch definitief te gaan scheiden.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Shownieuws. Beeld: Instagram

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien