Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Drink je vaak hete thee? Om deze reden is dat ongezond

Als je een echte theeleut bent begin je de dag waarschijnlijk met thee, eindig je de dag met thee en drink je tussendoor ook nog wel een kop of 3. Maar pas dan wel op dat je de thee niet drinkt als ‘ie nog heel heet is, want dat is heel slecht voor je.

Waarschijnlijk heb je weleens gelezen dat groene thee drinken heel gezond is. En dat is ook deels waar. Maar waar je wel echt even op moet letten, is de temperatuur van je drankje.

Advertentie

Kokend heet
Uit nieuw onderzoek én uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat mensen die meer dan 2 koppen per dag drinken die heter zijn dan 60 graden Celsius een grotere kans hebben op slokdarmkanker. In het meest recente onderzoek wordt zelfs gesproken over 90 procent meer kans op de ziekte.

Voor het nieuwe onderzoek, dat in het International Journal of Cancer werd gepubliceerd, werden 50.000 mensen gevolgd. “Veel mensen houden van warme dranken als thee of koffie. Maar uit ons onderzoek blijkt dat dit de risico’s op slokdarmkanker vergroot. Het is daarom aan te raden te wachten tot je drankje is afgekoeld, voordat je gaat drinken”, zegt dokter Farhad Islami van de American Cancer Society en auteur van de studie.

Slokdarmkanker in Nederland
In Nederland krijgen zo’n 2300 mensen per jaar de diagnose slokdarmkanker. Nederland staat op de tweede plaats op de ranglijst van Europese landen waar slokdarmkanker het meest voorkomt.

Uit eerder onderzoek van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds blijkt dat 1 op de 3 gevallen van slokdarmkanker voorkomen kan worden. Ook een gezond gewicht en geen alcohol drinken hebben hier invloed op.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: CNN, Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Beeld: iStock

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien