Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Drink je vaak hete thee? Om deze reden is dat ongezond

Als je een echte theeleut bent begin je de dag waarschijnlijk met thee, eindig je de dag met thee en drink je tussendoor ook nog wel een kop of 3. Maar pas dan wel op dat je de thee niet drinkt als ‘ie nog heel heet is, want dat is heel slecht voor je.

Waarschijnlijk heb je weleens gelezen dat groene thee drinken heel gezond is. En dat is ook deels waar. Maar waar je wel echt even op moet letten, is de temperatuur van je drankje.

Advertentie

Kokend heet
Uit nieuw onderzoek én uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat mensen die meer dan 2 koppen per dag drinken die heter zijn dan 60 graden Celsius een grotere kans hebben op slokdarmkanker. In het meest recente onderzoek wordt zelfs gesproken over 90 procent meer kans op de ziekte.

Voor het nieuwe onderzoek, dat in het International Journal of Cancer werd gepubliceerd, werden 50.000 mensen gevolgd. “Veel mensen houden van warme dranken als thee of koffie. Maar uit ons onderzoek blijkt dat dit de risico’s op slokdarmkanker vergroot. Het is daarom aan te raden te wachten tot je drankje is afgekoeld, voordat je gaat drinken”, zegt dokter Farhad Islami van de American Cancer Society en auteur van de studie.

Slokdarmkanker in Nederland
In Nederland krijgen zo’n 2300 mensen per jaar de diagnose slokdarmkanker. Nederland staat op de tweede plaats op de ranglijst van Europese landen waar slokdarmkanker het meest voorkomt.

Uit eerder onderzoek van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds blijkt dat 1 op de 3 gevallen van slokdarmkanker voorkomen kan worden. Ook een gezond gewicht en geen alcohol drinken hebben hier invloed op.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: CNN, Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien