Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Zo wordt je avocado veel minder snel bruin (en het werkt echt!)

We willen allemaal het liefst een perfecte avocado. Mooi frisgroen, niet te hard, niet te zacht en met de ultieme, romige smaak. En vooral: niet bruin. Word maar wakker uit de droom.

Want hoewel ze er heus zijn, scoren wij nog regelmatig net de verkeerde groene vrucht. Tegen een avocado die bij het opensnijden meteen al bruin blijkt, valt weinig te doen. Wil je echter voorkomen dat-ie bruin-gele plekken krijgt? Dan hebben we dé tip voor je.

Advertentie

Het zit ‘m in het snijden
Het begint allemaal met hoe je de avocado opensnijdt. En ja, dat lees je goed. Want waar je de truc van citroensap op je avocado sprenkelen of de pit in de bewaarhelft laten zitten vast al kent, is deze vast en zeker nieuw voor je.

Zo wordt je avocado niet bruin
Zodra je een avocado opensnijdt, komt er zuurstof bij. En zuurstof is precies de veroorzaker van die vervelende bruine plekken op je avocado. Het snijden maakt de cellen stuk waardoor er een soort roestreactie ontstaat. Op deze manier probeert de avocado zich te weren tegen beestjes en bacteriën. Je kent het wel: het zijn de (wat ons betreft) vieze, draderige stukken van je lievelingsvrucht. Wat blijkt? Het snijden met een mes van ijzer en/of koper versnelt het bruiningsproces. Aha!

De oplossing
Dat is volgens onderzoek van Cook’s illustrated kiezen voor een mes van, jawel, plastic of – als je dat toch niet zo chic vindt – een keramisch mes. Beide materialen zouden de minste bruine vlekken op de vrucht veroorzaken. Weer wat geleerd.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Bron: The Kitchn. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien