Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Hoeveel avocado's mag je per week maximaal eten?

Een avocado is een ontzettend gezonde jongen én hartstikke lekker. Bovendien kun je er eindeloos veel kanten mee op. Maar niet om de feestvreugde te verpesten; het is niet zo handig om ongelimiteerd avocado’s te eten. 

Er bestaat kennelijk zoiets als te veel avocado. Maar hoeveel is te veel?

Advertentie

Volgens diëtist Sonya Angelone, een woordvoerder van de Academy of Nutrition and Dietics, kun je beter niet meer dan een halve avocado per dag eten.

Vetquota

Avocado’s zijn een goede bron van vezels, vitamine E, foliumzuur, kalium en vetten – ook al zijn het goede vetten. De gemiddelde avocado bevat zo’n 250 calorieën en 21 gram vet. Al dat vet doet een hoop goeds. Het werkt ontstekingsremmend, verlaagt het insulineniveau na een maaltijd en geeft langer een verzadigd gevoel. Maar hoe je het ook wendt of keert: die calorieën en dat vet tellen wel mee bij je dagelijkse vetquota.

Realistisch

Als je ernaar streeft gemiddeld 2.000 calorieën per dag te eten, zorg dan dat je niet meer dan 30 gram vet binnenkrijgt. Je kunt natuurlijk een hele avocado eten en je vetinname de rest van de dag beperken, maar dat is niet zo realistisch. Als je zo nu en dan een hele avocado per dag eet, is er nog geen man overboord. Maar íedere dag een hele avocado verorberen is dus geen aanrader.

Met de nog altijd stijgende populariteit van avocado’s zien dokters steeds vaker de ‘avocadohand’ voorbij komen in de kliniek. Maar wat houdt een avocadohand precies in? En wat kun je er tegen doen?

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Lees meer

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien