Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom huilen als professionele therapievorm écht werkt

Je hebt vast weleens van lachtherapie gehoord: in groepsverband ongeremd lachen om je beter te voelen. Maar nu is er weer iets nieuws in therapieland dat het proberen waard is: huilen in therapievorm.

Deze nieuwe therapievorm is bedacht in Japan. Daar huilen ze niet zomaar onder begeleiding, maar onder professionele begeleiding van een knappe man. Word je al enthousiast?

Advertentie

Tranenkoeriers

In de Japanse cultuur wordt niet veel gehuild. Als je opgroeit in Japan word je geleerd om je emoties nooit de vrije loop te laten. Toch is huilen wel degelijk goed voor je. Daarom heeft ondernemer Hiroki Terai een bedrijf bedacht met de naam Ikemeso Takkyubin, vertaald tranenkoeriers. Zijn bedrijf biedt de service om eens lekker een potje uit te komen huilen bij een knappe man. Wie wil dat nou niet?

Huilsessie

De therapie is in groepsverband. Je krijgt verdrietige filmpjes, bijvoorbeeld van zielige katten, te zien of emotionele muziek te horen. Die knappe man, die is er niet alleen voor de leuk. Hij is ook nuttig. Hij veegt je tranen weg en de bedoeling is dat zijn aandacht je hartslag verhoogt. Dat maakt het huilen namelijk net iets makkelijker.

Gezondheidsvoordelen

Wat er nou precies zo gezond is aan huilen? Een heleboel! Een flink potje brullen vermindert stress en helpt je ontspannen. Het verlaagt de hoeveelheid adrenaline in je bloed, waardoor je kalmeert. Door te huilen komen er een hele hoop stofjes en hormonen vrij, waardoor je je na een huilbui een stuk beter voelt én je weer wat helderder kunt nadenken. Af en toe hard huilen is dus hartstikke gezond. Gelukkig doen vrouwen het best vaak, sterker nog: in ons totale leven huilen we gemiddeld 16 maanden. Dit en 6 andere dingen die je nog niet wist over huilen lees je hier.

Zo doen ze dat dus, daar in Japan:

Zelf toe aan een stevige huilbui? Probeer maar eens niet te huilen bij dit filmpje waarin een man ontdekt dat hij vader wordt:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Hetkanwel. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien