Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Wanneer moet je naar de huisarts met je vermoeidheidsklachten?

We hebben allemaal wel eens last van vermoeidheid. Misschien ben je druk met werk, vrienden of familie. Heb je een snurkende partner die je ’s nachts wakker houdt of spelen er andere dingen. Allerlei factoren die ervoor zorgen dat jij een minder goede nachtrust hebt. En dat zorgt voor vermoeidheid. 

Het is helemaal niet gek om zo nu en dan vermoeid te zijn, maar als dit erg lang aanhoudt, dan is het misschien een idee om langs de huisarts te gaan. Maar vanaf wanneer zou je deze klachten echt serieus moeten nemen?

Advertentie

Langdurige vermoeidheid
Het is een veelvoorkomende klacht in Nederland. Maar liefst een kwart van de Nederlanders heeft last van vermoeidheid. Daarnaast hebben vrouwen hier vaker last van dan mannen. Toch is er vaak wel meer aan de hand dan alleen een paar nachten slecht geslapen te hebben. Dit kan zowel psychisch, als lichamelijk zijn.

Heb je naast je vermoeidheid last van een aanhoudende hoest, gebrek aan eetlust, onverklaarbaar gewichtsverlies en pijn. Of heb je depressieve gevoelens of last van verwardheid? Dan is het zeker een bezoekje aan de huisarts waard. Ook wanneer je je langer dan 3 maanden vermoeid blijft voelen, kan het geen kwaad om eens langs te gaan bij de huisarts.

Tips
Zit je nog niet aan de grens van 3 maanden en voel je je verder nog redelijk goed? Dan kan het ook ergens anders aan liggen. Van ongezond eten, weinig bewegen, alcoholgebruik en stress kun je ook aardig vermoeid raken. Probeer eens een periode wat gezonder te eten en meer te bewegen. Wie weet kan het al voor een verschil zorgen!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien