Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Wanneer moet je naar de huisarts met je vermoeidheidsklachten?

We hebben allemaal wel eens last van vermoeidheid. Misschien ben je druk met werk, vrienden of familie. Heb je een snurkende partner die je ’s nachts wakker houdt of spelen er andere dingen. Allerlei factoren die ervoor zorgen dat jij een minder goede nachtrust hebt. En dat zorgt voor vermoeidheid. 

Het is helemaal niet gek om zo nu en dan vermoeid te zijn, maar als dit erg lang aanhoudt, dan is het misschien een idee om langs de huisarts te gaan. Maar vanaf wanneer zou je deze klachten echt serieus moeten nemen?

Advertentie

Langdurige vermoeidheid
Het is een veelvoorkomende klacht in Nederland. Maar liefst een kwart van de Nederlanders heeft last van vermoeidheid. Daarnaast hebben vrouwen hier vaker last van dan mannen. Toch is er vaak wel meer aan de hand dan alleen een paar nachten slecht geslapen te hebben. Dit kan zowel psychisch, als lichamelijk zijn.

Heb je naast je vermoeidheid last van een aanhoudende hoest, gebrek aan eetlust, onverklaarbaar gewichtsverlies en pijn. Of heb je depressieve gevoelens of last van verwardheid? Dan is het zeker een bezoekje aan de huisarts waard. Ook wanneer je je langer dan 3 maanden vermoeid blijft voelen, kan het geen kwaad om eens langs te gaan bij de huisarts.

Tips
Zit je nog niet aan de grens van 3 maanden en voel je je verder nog redelijk goed? Dan kan het ook ergens anders aan liggen. Van ongezond eten, weinig bewegen, alcoholgebruik en stress kun je ook aardig vermoeid raken. Probeer eens een periode wat gezonder te eten en meer te bewegen. Wie weet kan het al voor een verschil zorgen!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien