Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom het huishouden doen ervoor zorgt dat je langer leeft

Nee, wij hebben ook niet altijd zin om te stoffen, de ramen te lappen of de keuken te boenen. Maar nu we weten dat het zoveel gezondheidsvoordelen oplevert, gaat het wél een stuk makkelijker.

Uit een nieuwe studie blijkt namelijk dat de lichaamsbeweging die nodig is bij huishoudelijke activiteiten, de sterftekans verlaagt. Hoeveel minuten we daarvoor moeten stofzuigen of schrobben? Zo’n 30 minuten per dag. Dit verlaagt de kans op een vroegtijdige dood met maar liefst 28 procent .

Advertentie

Sporten hoeft niet
Intensief sporten mag, maar hoeft absoluut niet. Canadese onderzoekers melden in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet dat huishoudelijke activiteiten, en zelfs korte wandelingen, net zo veel voordeel voor je gezondheid opleveren als sporten.

Grootschalig onderzoek
Voor het onderzoek werden 130.000 proefpersonen uit 17 landen gevolgd. De meeste mensen deden 7 jaar mee aan het onderzoek. We schreven al eerder over de nieuwe beweegnorm van 150 minuten per week. Dit blijkt voldoende om je kans op hart- en vaatziektes sterk te verminderen.

Volgens de onderzoekers kan één op de twaalf sterfgevallen worden voorkomen door 30 minuten lichaamsbeweging per dag.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: NU.nl. Beeld: iStock

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien