Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Het bestaat écht: dit is de introverten-kater

Als je introvert bent, ken je het gevoel vast wel: ongelofelijk opzien tegen een drukke verjaardag waar de muziek hard staat en waar iedereen door elkaar heen praat. Kom je terug van zo’n feestje? Grote kans dat je last hebt van een introverten-kater.

Noem het een introverten-kater, social hangover of de introvert hangover: sociaal uitgeput zijn, is een ding. Uit Fins onderzoek blijkt dat introverte mensen langer de tijd nodig hebben om op te laden na veel sociale interacties dan extraverte mensen. Dit wordt de introverten-kater genoemd. Extraverten kunnen overigens ook last hebben van zo’n kater. Introverten hebben hier alleen sneller last van.

Advertentie

Chaotische werkdag

Je kunt dit oplopen op een verjaardagsfeest dat drukker is dan dat je had verwacht, een chaotische dag op werk of winkelen tijdens de sale. Veel introverten kunnen namelijk niet goed tegen bepaalde prikkels als harde geluiden, drukte en fel licht.

Kenmerken introverten-kater

Denk je dat je een introvert hangover hebt? De kenmerken zijn: een slecht humeur, slaapproblemen, hoofdpijn en jezelf willen afsluiten. De enige remedie is genoeg tijd nemen voor jezelf. Neem rust, dim de lichten en vermijd harde geluiden. Plan activiteiten in waar jij energie uithaalt. Houd je van een lange wandeling of duik je liever voor een half uur in een boek? Neem daar dan de tijd voor. Het kan ook helpen om af en toe achter je bureau te lunchen als je daar behoefte aan hebt. Behandel je sociale kater zoals een echte kater.

Laad jezelf op met bijvoorbeeld een van onze bookazines.

Bookazine 2 – De Medici
Bookazine 2 – De Medici
€ 3,35
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Medium. Beeld: iStock

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien