Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Na alle feestdagen last van een januari-dip? Zo ga je 'm tegen

Het is koud en donker buiten en alle feestdagen zijn weer voorbij. Pas maar op, want de januari-dip ligt al gauw op de loer. Gelukkig kun je ‘m met deze tips heel makkelijk tegengaan. 

Nieuwe sport
Kies eens een nieuwe sport. Iets nieuws uitproberen kan je interesse wekken, waardoor je je goede voornemens misschien wél een keertje kunt volhouden. Bovendien is bewegen heel gezond en het werkt goed tegen de januari-dip, want tijdens het sporten maak je het stofje endorfine aan. Hier word je heel gelukkig en energiek van.

Advertentie

Wake-up light
In de winter is het ’s ochtends vroeg buiten pikdonker en dat is niet echt prettig wakker worden. Kies daarom voor een wake-up light. Langzaam wordt de kamer ’s ochtends verlicht, waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam meer serotonine produceert waardoor je je de hele dag gelukkiger voelt.

Shoppen in de sale
Januari kan ook héél leuk zijn, want er is dan veel in de opruiming. En wat is nu leuker dan in de sale shoppen? Plan een dagje met je (schoon)moeder of vriendin en duik lekker de stad in. Je komt vast met heel veel leuke én goedkope dingen thuis. Wedden dat je daarvan opknapt?

Vakantie plannen
Het is altijd fijn om ergens naar uit te kijken. Daarom is het helemaal geen slecht idee om alvast je volgende vakantie te boeken. De locatie en het verblijf uitzoeken werkt al heel ontspannend. En misschien heb je zelfs geluk en pik je nog wat vroegboekkorting mee.

Kaarsjes
Begin januari ruimen we de kerstboom en alle andere kerstspullen weer op. Dit kan ervoor zorgen dat het binnen in huis ineens heel kaal oogt. Dit is op te lossen door mooie kaarsen en theelichtjes aan te steken. Dit zorgt voor extra warmte en sfeer in huis. Dat is nog eens fijn thuiskomen.

Nee zeggen
Durf eens wat vaker nee te zeggen tegen de dingen die je liever niet doet. Hier krijg je namelijk stress van en dat werkt averechts als je al last hebt van een winterdip. Bovendien hou je meer tijd over voor de dingen die je wél leuk vindt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be & Vriendin. Beeld: iStock

Memoires van een Maîtresse – Deel 39: “Misschien kun jij maar beter gaan”

memoires

Premium

Blijkbaar moet Sabine de trossen losgooien als het op geduld aankomt. De Kapitein doet uiterst vaag over hoe hun relatie nu verdergaat en haar telefoon is nog steeds in handen van Erik de IT-man.

Wanneer ik terugkom van de markt, staat mijn woonkamer bomvol mannen. Vandaag verhuist Thijs. Hij heeft een mooi appartement gevonden, 2 straten verderop. Het voelt ongemakkelijk, met mijn bloemen in mijn hand en al die grote beren die zich ook geen houding weten te geven. “Iemand koffie?” roep ik, maar uit de mokken die zij schalks in de lucht houden, weet ik dat mijn vraag m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien