Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Echte yogi of juist een beginner? Iedereen kan' jiriki-yoga' doen

Yoga is de perfecte sport om op afstand of thuis uit te oefenen. Ben jij al een echte yogi of wil je er juist mee beginnen? Jiriki-yoga is een gevarieerde vorm van yoga en voor iedereen geschikt.

‘Jiriki’ is een boeddhistische term en betekent zoiets als zelfheling en het bereiken van bevrijding en verlichting als je je daarvoor inspant. Deze vorm van yoga zou heel effectief zijn om chronische pijn te voorkomen of er beter mee te kunnen leven. Jiriki’s streven ernaar om hun lichaam zelf te kunnen genezen of pijn preventief aan te pakken. Ze willen met jiriki het natuurlijk genezende vermogen van het lichaam vergroten, de weerstand verhogen en flexibeler worden.

Advertentie

Soepeler bewegen

Het is niet alleen maar yoga. Eeen jiriki-sessie is een mix van yoga, shiatsu seitai (wat een beetje lijkt op osteopathie), accupunctuur en meditatie. Het uiteindelijke doel: je soepeler bewegen, de lichaamsenergie beter laten stromen en pijn en spanning leren kennen. Daarvoor worden bijvoorbeeld bij de bewegingen doeken gebruikt die je om onder andere je benen en armen knoopt.

Voor iedereen

Je hoeft echt geen gevorderde yogi te zijn om met jiriki te beginnen. Jong en oud, flexibel of minder flexibel: zelfs als je zwanger bent kun je jiriki beoefenen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🐚 LOVE #jirikiyoga #yoga #timelapse #ocean #greatoceanroad

Een bericht gedeeld door Jiriki (@jiriki_yoga) op

BEKIJK OOK: Maak kennis met stoelyoga: Paula Jap Tjong leert je 6 basishoudingen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Openyoga. Beeld: iStock

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien