Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Zo red je je kapsel na een flinke regenbui

Zet in ons koude kikkerlandje in het najaar één voet buiten de deur en je krijgt vaak al te maken met een bui. Dat doet ons kapsel natuurlijk niet ten goede.

Maar om daarvoor ’s ochtends de haarproducten achterwege te laten, hoeft ook niet. Kapper Thierry Huys vertelt aan HLN hoe je je coupe toch kunt redden na een fikse regenbui.

Advertentie

Knopen
“Nat haar is extra breekbaar en moet je daarom met wat meer liefde aanpakken. Borstelen kun je beter volledig vermijden, al kan miezerig weer helaas wel knopen veroorzaken. Met een brede kam haal je de ergste klitten eruit, of ga erdoor met je vingers. Dat is eigenlijk nog beter”, vertelt de kapper.

Vettig haar na regen
“De meeste stylingproducten zoals mousse en haarlak bevatten alcohol wat je haar een beetje uitdroogt. Hoewel regen nooit de oorzaak is van vettig haar – vet komt nu eenmaal enkel van de afscheiding van de talgklieren – kan het soms wel een beetje vettig of vies aanvoelen na een plensbui. Stylingproducten gaan dat tegen, dus neem een tube of bus(je) mee in je handtas voor na een tochtje door een plensbui.” Bovendien helpen ze bij pluishaar als je haar opgedroogd is.

Verschillende kapsels
Inspiratie voor je haar tijdens regenachtige dagen heeft de kapper genoeg. Een bob is volgens hem de gemakkelijkste haarsnit na regen omdat deze automatisch opnieuw in de vorm valt. “Wie krullen heeft kiest dan weer beter voor een mooie degradatie omdat je daarbij door enkel een beetje te knijpen de krul opnieuw perfect in zijn plooi krijgt.” Een toepasselijke haarstijl is de zogeheten ‘wetlook’: “Strak naar achteren met flink wat glans in. Draai er naar eigen wens daarna een knotje in en je ziet er meteen weer fantastisch uit.” En als het echt niet meer te redden valt kun je het altijd nog opsteken.

Op je werk
Als je met een verregend kapsel aankomt op je werk en dit zo snel mogelijk wil laten drogen, dan kun je hiervoor misschien wel de haardroger op het toilet gebruiken. “Kneed het daarna goed los, doe een beetje lippenstift op en je kunt weer verder.”

Met dít hippe kapsel zit je haar niet meer in de weg:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: iStock

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien