Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Waarom je niet direct bezorgd hoeft te zijn als je nu keelpijn hebt

Heb je plots keelpijn en vrees je daarom dat je getroffen bent door het coronavirus? Dit kán een symptoom van het virus zijn, maar toch hoef je niet direct bezorgd te zijn om je gezondheid. Dat meldt de Amerikaanse arts Durga Sunitha Posin in een recent interview.

Ze doet een geruststellend boekje open aan de website Bustle.

Advertentie

Keelpijn

Wanneer je ineens keelpijn krijgt, verkouden bent geworden of een hoestje hebt opgelopen, raadt het RIVM aan om je te laten testen op het coronavirus. Iedere Nederlander kan zich bij dergelijke klachten laten testen, om het zekere voor het onzekere te nemen. Maar toch is het hebben van een verkoudheidskwaaltje als keelpijn geen directe reden voor bezorgdheid, drukt Durga Sunitha Poshin ons op het hart.

Meerdere symptomen

“Een zere keel alleen is geen symptoom dat direct op COVID-19 hoeft te wijzen”, zegt ze in het interview. “Gezien de huidige situatie moet men altijd andere symptomen zoals koorts, hoesten, kortademigheid en de algehele mogelijkheid van blootstelling aan het virus vermoeden en controleren”, voegt ze eraan toe. Reden voor paniek bij alleen keelpijn is volgens haar dus echt niet nodig.

Tips tegen keelpijn

Blijk je na een test inderdaad gewoon een simpele keelpijn te hebben? Dan kun je een aantal dingen doen om die nare pijn wat te verlichten. Veel water drinken doet sowieso wonderen, want hierdoor blijft je keel goed gesmeerd. Daarnaast helpt het om driemaal daags te gorgelen met water met zeezout. Stomen zou ook wonderen doen, net als het drinken van warme thee met honing. En onthoud: rust is nog altijd het beste wanneer je verkouden bent.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Lees meer

Leona Philippo spreekt voor één keer over haar geaardheid: “Als bij donderslag wist ik: het komt door háár” 

Leona

LHBTI... Dit zijn geen letters, maar dit gaat over mensen. En over houden van wie we willen. Daarom vertelt de biseksuele Leona Philippo haar verhaal. “Hoe meer openheid ik geef, hoe dichter bij we bij acceptatie komen.”

Leona Philippo (41) is singer-songwriter, actrice en motivational speaker. Met haar ex-vrouw kreeg ze Manuel (9). Zoon Tymon (2) kreeg ze alleen. Voor één keer spreekt ze publiekelijk over haar geaardheid.

“Ik ben helemaal niet bezig met mijn geaardheid, nooit geweest ook. Als er in interviews naar wordt gevraagd, ga ik er zelfs liever n

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien