Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

Zó zorg je ervoor dat je kind op school gezonder en beter eet

Blijft het fruit vaak in de rugzak van je kind zitten? En worden de stukjes komkommer en tomaat zelden opgegeten? Probeer dan eens wat vaker een feestje te maken van de lunch die je je kids meegeeft.

Dat ziet er leuk uit én zorgt ervoor dat ze gezonder en beter gaan eten.

Advertentie

Japanse lunch
Dat stelt Nicole Gorseling, moeder van Job (10) en eigenaar van MoodKids. Op dit online platform wil ze ouders inspireren om de lunch van hun koters vaker te pimpen. Zelf raakte ze geïnspireerd door ‘bento’, de gezonde lunches uit Japan. “Niet ieder kind hoeft met deze ingewikkelde lunchtrommels naar school, maar het kan vaak een stuk gevarieerder”, vertelt Nicole aan RTLnieuws. “Met de foto’s wil ik andere ouders inspireren om iets meer variatie in de lunchtrommel te brengen.”

Prikkertjes
Nicole snapt best dat niet alle ouders zin en tijd hebben om in alle vroegte bloemen te vouwen van radijsjes, of tomaatjes op te leuken, maar dat hoeft ook helemaal niet. Met een paar herbruikbare prikkers in allerlei vormen en maten ben je eigenlijk al klaar. “Daarmee kun je tomaatjes aan elkaar prikken of oogjes maken in een stukje fruit.”

Nog een leuke tip: prik met een cocktailprikker iets in de schil. Een lieve, geheime boodschap bijvoorbeeld. “Dat ziet er al zo anders uit”, zegt Nicole.

Leve de vakjes
Nog eentje om te onthouden: neem een broodtrommel met vakjes, een zogenaamde bento-box. Omdat je dan een hoop verschillende dingetjes kunt meegeven (denk aan yoghurt, hummus en snoepkomkommertjes), ziet de lunch er meteen een stuk feestelijker uit.

Verrassing
De ideale Bento-lunchtrommel bestaat volgens Nicole voor de helft uit koolhydraten, een zesde uit proteïnen (vis, eis of vleeswaren) en twee zesde uit groenten en fruit. Doe er een leuke verrassing bij – al is het een wortel met een vlaggetje – en je lunchtrommel wordt een regelrechte hit.

Hierbij alvast wat inspiratie:

Meteen in de praktijk brengen? Dit zijn leuke Bento-lunchtrommels:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTLNieuws. Beeld: iStock, Facebook

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien