Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom kinderrechtenorganisatie KidsRights de mazelenprik wil verplichten

Steeds meer ouders besluiten hun kind(eren) niet langer in te enten tegen ziekten als de mazelen, bof en rode hond. Kinderrechtenorganisatie KidsRights vindt dit onveilig en onverantwoord en wil daarom de mazelenprik voor kinderen verplichten.

De reden voor dit statement is dat het ondanks waarschuwingen over de gevaren van het niet-inenten van jonge kinderen maar niet lukt de vaccinatiegraad in Nederland omhoog te krijgen.

Advertentie

Verplichte mazelenprik
Voorzitter van KidsRights en oud-Kinderombudsman Marc Dullaert vertelt aan de Volkskrant waar zijn zorgen vandaan komen. “Verplichte vaccinatie tegen mazelen lijkt onontkoombaar. Nederland is nu 4 jaar op rij onder een vaccinatiegraad van 95 procent gezakt, de grens die door de Wereldgezondheidsorganisatie als veilig wordt aangehouden.”

In gevaar
Toch begrijpt de woordvoerder van de organisatie de bezwaren van ouders die anti-inenten zijn wel. “Maar als voorlichting niet helpt, zul je toch iets anders moeten doen. Het kan niet zo zijn dat je als ouder een ander kind in gevaar brengt omdat je je eigen kind niet wilt laten vaccineren.”

Toekomst
Of het verplichten tot inenten daadwerkelijk in gang gezet gaat worden, is nog niet duidelijk. De woordvoerder van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid liet eerder wel weten dat het nu nog niet aan de orde is. “De staatssecretaris heeft wel gezegd dat er meer verplichtende maatregelen kunnen komen als de vaccinatiegraad blijft dalen en een gevaarlijke situatie ontstaat”, benadrukt de woordvoerder.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Volkskrant, AD. Beeld: iStock

Speel hier de sudoku van woensdag 3 juni

Sudoku woensdag 8 april

Premium

Zin in een puzzel? Strijk met een kop koffie of thee lekker neer in de zon en kraak deze sudoku. Lukt het jou om ’m zonder hints af te maken?

Na aankoop vind je de puzzel terug in je Bewaarlijst en heb je 7 dagen om ’m op te lossen. Succes!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien