Dit is waarom je koolhydraten met deze kleur beter kunt overslaan

Koolhydraatarme diëten zijn al een tijdje populair, maar arts Xand van Tulleken zegt dat je beter op een andere manier aan je gezondheid kan denken. Volgens de Britse arts, die te zien is in het programma The truth about carbs, moet je vooral goed op de kleur letten.
Alle koolhydraten zijn te verdelen in 3 kleuren: wit, beige en groen. De winnaar van alle soorten koolhydraten zijn de groene. Deze staan voor producten waar veel vezels in zitten. Ze zorgen lang voor een vol gevoel, zitten vol met vitaminen en mineralen en zijn goed voor je tanden. Linzen, bonen en fruit vallen in de categorie groene koolhydraten.
Beige koolhydraten
De voeding met een beige kleur is al iets slechter. Hiermee worden producten bedoelt die vooral veel zetmeel bevatten. Hier kan je denken aan een lekker broodje, pasta en aardappelen.
Witte koolhydraten
De grote boosdoener: witte koolhydraten. Deze bevatten veel suiker. Bij witte koolhydraten kun je denken aan snoep en frisdrank. Witte koolhydraten worden door je lichaam omgezet in energie. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel snel piekt, maar ook snel weer zakt. Het gevolg: een terugkerend hongergevoel. Ben je dus een beetje op de lijn aan het letten, dan kan je deze beter laten staan.
De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!
lees ook
Bron: The truth about carbs. Beeld: iStock