Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Slechte huid door het vele thuiszitten? Dit kan de reden zijn

Nu we in thuisisolatie zitten, heb je extra veel tijd om je huid eens goed te verzorgen. Toch kan het gebeuren dat je huid er helemaal niet van opknapt. Maar waar komt dat toch door?

Je hebt dan last van een zogenoemde “geïsoleerde huid”.

Advertentie

Verandering

Een geïsoleerde huid is een huid die verandert als gevolg van een veranderende levensstijl. Net zoals het coronavirus je dagelijkse routine, werk, financiën, relaties en fysieke en psychologische gezondheid beïnvloedt, is ook onze huid een beetje in de war.

Acne

Voor sommigen ziet een geïsoleerde huid eruit als hormonale acne of puistjes op plekken waar je normaal gesproken geen pukkels krijgt. Anderen zullen merken dat ze uitslag, een rode huid of een overgevoelige huid krijgen. Ook kan je huid enorm strak en droog aanvoelen.

Dit kunnen de oorzaken van een geïsoleerde huid zijn:

Stress

In deze gekke tijden kun je wat meer stress hebben dan normaal. Stress verhoogt de productie van cortisol en dit stresshormoon kan acne en een ruwe huid veroorzaken. Stress heeft dus veel invloed op je huid.

Verandering in dieet

Dit is nogal voor de hand liggend: doordat we de hele dag thuis blijven, ga je anders leven en ook anders eten. Veranderingen in je dieet kunnen ook de gezondheid van je huid beïnvloeden. Ben je de hele dag door aan het snacken, dan kan je dat merken aan je huid.

Minder beweging

Thuisisolatie betekent vaak ook dat we minder bewegen. Terwijl bewegen juist heel goed is voor je doorbloeding. Bij een verminderde bloedtoevoer kan je huid sneller ontstoken raken en kun je last krijgen van een rode huid of puistjes. Bovendien is de buitenlucht erg goed voor je huid en als je zweet tijdens het sporten is dat een manier om je te ontgiften. Sport je niet of minder, dan zweet je ook niet of minder. Hierdoor blijven de afvalstoffen (langer) in je lichaam. Ook dit kun je merken aan je huid.

Het belangrijkste om je achterhoofd te houden is dat de thuisisolatie niet voor eeuwig zal duren. Je moet dus nog even volhouden. In de tussentijd kun je er wel voor zorgen dat je huidverzorgingsroutine eenvoudig, maar krachtig is. Smeer dus niet zomaar alles op je gezicht en hou het bij de basisproducten: een zachte reiniger, een vochtinbrengende crème met SPF en sluit af met een verzorgende serum.

Heb je nog wat verzorgingsproducten nodig? Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet:

Sylvie Meis (41) onthult hoe ze haar huid zo jong houdt


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mamamia. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Ik app hem terug dat ik alleen maar kan huilen. Ik voel me zo belazerd”

In de dagen na mijn ontmaskering van David/Taco zakt mijn adrenaline en word ik vooral boos. Boos op die man die mij 4 maanden lang heeft doen geloven dat hij een ander was.

Die me mooie beloftes deed. Ik hoor nog zijn stem terwijl hij in de keuken achter me stond en zachtjes in mijn oorlelletje beet: ’We gaan samen een mooi leven krijgen, Tessel. We gaan een mooie grootse liefde beleven. Jij en ik - wij gaan samen oud worden.’
Ik ben zo boos op mezelf dat ik bijna stik. Dat ik niet trouw ben gebleven aan mijn eerste indruk van hem - hoe stom kun je zijn? Ik moet aan V

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien