Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Waarom kou goed is voor mensen met diabetes

Goed nieuws voor mensen met diabetes type 2: hun spieren blijken goed te reageren op kou. Onderzoekers noemen deze ontdekking “spectaculair”.

De wetenschappers van de Universiteit Maastricht ontdekten dat de spieren van iemand die het koud heeft gemiddeld 43 procent meer suiker uit het bloed opnemen. Bij diabetes type 2 reageren spieren niet goed op het hormoon insuline, waardoor ze te weinig suiker uit het bloed halen. Een te hoge bloedsuikerspiegel is slecht voor de gezondheid.

Advertentie

Lees ook: Zó voorkom je dat je diabetes krijgt

Onverwacht
De onderzoekers waren eigenlijk op zoek naar iets anders, maar stuitten onverwacht op de goede reactie van spieren in de kou. Volgens Nu.nl noemen ze het “een onverwacht, spectaculair en zeer gunstig resultaat.” De onderzoekers willen naar aanleiding van de proef, die gedaan is onder 8 suikerpatiënten, meer onderzoek gaan doen.

Diabetes herkennen
Wil je weten hoe je diabetes herkent? Dit zijn de symptomen:

  • Vaak dorst en veel plassen
  • Veel moe zijn
  • Last van je ogen, zoals rode en branderige ogen, wazig zien, dubbel zien of slecht zien
  • Slecht genezende wondjes
  • Kortademigheid of pijn in de benen bij het lopen
  • Infecties die vaak terugkomen, zoals blaasontsteking

Bron: Nu.nl & Diabetes Fonds. Beeld: Bart Brussee

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien