Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dit is waarom je het kroontje van een aardbei wél moet eten

Denk je aan zomer, dan denk je aan aardbeien. Ze zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens goed voor je. En wat blijkt: zélfs het kroontje.

Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat je het kroontje van de aardbei niet moet verwijderen, maar juist ook moet eten. Was je net handig geworden in dit trucje om het kroontje te verwijderen, moet je het weer afleren.

Advertentie

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Gezondheidsvoordelen
Klinkt misschien een beetje onsmakelijk, maar is het niet. De smaak van het kroontje schijnt namelijk in de buurt van de smaak van spinazie te komen. En dat is niet het enige positieve, het heeft ook nog gezondheidsvoordelen. Het zou pijn in de gewrichten verlichten en goed zijn voor de maag en darmen, maar daar moet je waarschijnlijk flink wat kroontjes voor eten. Gesneden aardbeien verliezen snel hun smaak en vitaminen, dus ook daarom kun je het kroontje er beter op laten zitten.

Zie je het eten van kroontjes niet helemaal zitten? Je kunt de aardbei ook in zijn geheel in bijvoorbeeld een smoothie doen of in je water voor een lekkere smaak.

LEES OOK:

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 52: “Dus jij bent Vera’s nieuwe vlam?”

nieuwe vlam

Een tikkeltje zenuwachtig en tegelijk vol vertrouwen belt Maartje aan bij haar knappe werkrelatie Vera. Ze weten allebei dat er niets zakelijks op de agenda staat vanavond. Haar verbazing is dan ook groot als een jochie van een jaar of zes met grote ogen de deur open doet.

“Kom jij ook al voor mama?” vraagt het ventje van drie turven hoog.

“Ehm… hoi!” stamel ik. “Ik ben Maartje. En wie ben jij?”

“Felix. Ik heb een Tijannosaujus.”

“Hoi Felix. Dat is mooi zeg, een Tyrannosaurus. Ik kom voor Vera, is dat jouw mama?”

Op dat moment steekt Vera

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien