Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Deze 4 kruiden doen wonderen voor een goede nachtrust

Als je een slechte nacht hebt gehad, beïnvloedt dat je hele dag. Val je moeilijk in slaap of word je ’s nachts vaak wakker? Probeer een van deze 4 kruiden dan eens.

Ze worden al eeuwen gebruikt voor een goede nachtrust.

Advertentie

Valeriaanwortel

Deze kruidige plant wordt al honderden jaren gebruikt bij slaapproblemen. Maar valeriaan helpt ook tegen stress en angsten. Je kunt valeriaan slikken als capsule, maar er bestaat ook valeriaan thee.

Lavendel

Een bekend kruid voor een betere nacht. Je hebt etherische olie met lavendel, badproducten, maar je kunt ook een takje of zakje lavendel onder je kussen leggen. Het helpt ook om je lichaam in te smeren met lavendelolie. Ook lekker en effectief: een kop lavendelthee.

Passiebloem

Passiebloem is een Zuid-Afrikaanse bloem en zit vaak in homeopatische middelen. Er zijn speciale druppels met passiebloem, maar je kunt ook capsules kopen.

Kamille

Kamille is net als lavendel een bekend slaapmiddeltje. Dit kruid werkt zowel ontspannend als kalmerend waardoor je beter kunt slapen. Drink voor het slapengaan een lekkere kop kamillethee. Niet te veel, want je wilt niet wakker worden voor een toiletbezoekje.

Libelle’s Anne-Flore probeerde CBD-olie voor een betere nachtrust:

Meer lezen over gezondheid? Koop de nieuwste Libelle Gezond!

Libelle Gezond: lichter leven
Libelle Gezond: lichter leven
€ 4,99
Shop hier

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien