Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Last van pukkeltjes op je borsten? Grote kans dat dít de oorzaak is

Heb je weleens last van pukkeltjes en puistjes op je borst of zelfs tussen je borsten? Heel vervelend! Wij leggen je uit hoe dit komt en hoe je het kan oplossen.

Oorzaak 1: Zweet
De een zweet nou eenmaal meer dan de ander. Als jij iemand bent die overmatig zweet, kan dit zorgen voor pukkeltjes op de borst. Zweet zelf veroorzaakt geen puistjes, maar als het zich mengt met de oliën in je poriën kunnen er wel pukkels ontstaan.

Advertentie

Oplossing: Als je gaat sporten kun je het beste losse kleding dragen van natuurlijke materialen. Vermijd synthetische stoffen. Sla een douchebeurt na het sporten ook zeker niet over. Een andere belangrijke tip bij puistjes door zweet is het regelmatig verschonen van je beddengoed.

Oorzaak 2: Grote borsten
Als je grote borsten hebt, schuren je borsten meer tegen de stof van je kleding aan. Dit kan je huid irriteren. Daarom hebben vrouwen met grote borsten meer kans op acne op hun borst, dan vrouwen met kleine borsten.

Oplossing: De belangrijkste tip hierbij is dat je bh’s draagt die perfect passen. Gooi oude bh’s op tijd weg en vervang ze door nieuwe. Ook is het heel belangrijk om altijd een schone bh te dragen.

Oorzaak 3: Je smeert te veel
Ben jij gek op lichaamsverzorging? En smeer je je graag in met bodylotions, crèmes en oliën? Dat snappen we natuurlijk, maar dit kan wel onzuiverheden veroorzaken. Deze producten zijn misschien wel veelte vet voor je huid.

Oplossing: Om je poriën zo min mogelijk te verstoppen kun je het beste voor producten zonder olie kiezen. Als je last hebt van acne kun je het beste alleen voor natuurlijke middelen kiezen.

Oorzaak 4: Haarproducten
Als je lang haar hebt en veel haarproducten gebruikt, kunnen deze weleens de oorzaak van de pukkeltjes op je borst zijn. Denk aan haarspray, maar ook aan olie die je in de haarpunten smeert. Dit kan in aanraking komen met je borst en je huid irriteren of vet maken.

Oplossing: Probeer erachter te komen welke haarproducten jouw huid irriteren en vermijd deze producten. Ook is het slim om je haar tijdens het slapen niet los te dragen, maar in een staart of knot.

Oorzaak 5: Zonnebrandcrème
Heb je vooral in de zomer of tijdens een vakantie last van pukkeltjes op je borst? Dan is de kans groot dat het aan je zonnebrandcrème ligt.

Oplossing: De oplossing hiervoor is simpel. Ga voor een zonnebrandcrème zonder olie. Als je niet zeker weet of een zonnebrandcrème huidirritaties bij je gaat opleveren, test ‘m dan eerst op een klein stukje huid voor je jezelf er helemaal mee insmeert.

Puistje? Zó ben je er binnen 15 minuten vanaf:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bedrock. Beeld: iStock

Lees meer

Dagboek Maud 24: “Mam, doe niet zo gek, dat is gevaarlijk!”

Maud - Libelle

Premium

De psycholoog heeft Maud geadviseerd haar moeder meer te stimuleren om haar uit haar depressie te trekken.

Natuurlijk ga ik proberen om mama uit haar depressie te halen. Ik wil haar laatste levensfase zo aangenaam mogelijk maken. Als me dat mijn laatste beetje vrije tijd kost, dan is dat maar zo. Gevolg is wel dat ik constant ruzie heb met Koen. Terwijl ik aan mama voordoe hoe ze een appel schilt en de tafel dekt, stoort hij me de hele tijd met onnozele vragen als: “Weet je of we nog koffiepads hebben?” “Hoe laat komt de post meestal?” “Op welke dag

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien