Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Last van een winterdip? Zó kom je vrolijk de donkere maanden door

De deur uit wanneer het nog donker is én thuiskomen in het donker, weinig zonlicht, je grieperig voelen en verlangen naar de zomer. De winter kan best zorgen voor een dipje, maar hoe kom je daar vanaf?

1. Luister naar je favoriete muziek
Een snotneus, korte dagen en het gebrek aan zonlicht. Het kan je op een gegeven moment even allemaal te veel worden. Gelukkig kun je door naar je favoriete muziek al snel weer wat vrolijker worden. Uit onderzoek blijkt dat muziek de aanmaak van dopamine bevordert. Dit is het zogenaamde gelukshormoon dat zorgt voor een gevoel van blijdschap, genot en opwinding.

Advertentie

2. Naar buiten gaan
Je wordt in de winter vooral moe, chagrijnig en loom vanwege een tekort aan zonlicht. Daarom is het belangrijk om toch de deur uit te gaan. De frisse lucht zal je goed doen. De kou is trouwens geen excuus, want dan doe gewoon een extra dikke trui aan en neem je je muts, sjaal en handschoenen mee. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen, want door te sporten zorg je dat het stofje endorfine vrijkomt, waardoor je beter gaat voelen. Later kun je je weer opwarmen met een heerlijke warme chocomelk.

3. Je slaapritme behouden
Het is misschien verleidelijk om tijdens de donkere dagen extra veel te gaan slapen. Maar doe dat liever niet, want een langere nachtrust kan je ritme juist alleen maar verstoren. Je biologische klok is in de war, dus het beste is om je eigen ritme aan te houden. Ga iedere avond rond hetzelfde tijdstip slapen en sta elke ochtend op hetzelfde moment op. Je zult je op een gegeven moment sowieso een stuk fitter voelen.

4. Draag nu al vrolijke jurkjes
Aan het begin zijn die dikke truien misschien nog leuk, maar op een gegeven moment kun je niet meer wachten tot je die zomerse jurkjes met vrolijke printjes weer mag dragen. Gelukkig zijn er genoeg vrolijke jurkjes die je ook in de winter kunt dragen, zoals deze Ava dress van Steps. De jurk is stoer en vrouwelijk tegelijk en dankzij de grote bloemenprint in frisse kleuren, zit je in no-time weer lekker in je vel. Mocht een driekwart mouwtje toch net iets te kou zijn, dan is de jurk ook mooi te combineren met een warm vest. Van 9 tot en met 20 januari koop je deze jurk bij Steps in plaats van €99,99 slechts voor €79,99. Bestel ‘m hier!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Psychology Today. Beeld: iStock

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien