Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Waarom lezen voor het slapengaan zo goed voor je is

Misschien heb je er door de jaren heen al wel gewoonte van gemaakt om in een boek te lezen voor het slapengaan. Als dit het geval is, moet je hier zeker mee doorgaan. Het is namelijk niet alleen leuk, maar ook nog eens hartstikke goed voor je.

Terwijl je gewoon aan het genieten bent van die spannende thriller of meeslepende roman, werk je door te lezen voor het slapengaan tegelijkertijd aan je gezondheid. Dít zijn de grootste 3 voordelen.

Advertentie

1. Je valt sneller in slaap
Nadat je een paar pagina’s hebt gelezen, merk je vast wel dat je ogen zwaar beginnen te worden. Daarnaast is een vaste routine zoals het lezen van een boek, volgens slaapexperts heel goed voor je slaapritme. Zo krijgt je brein iedere avond een teken dat het bedtijd is, en zul je dus sneller in slaap vallen.

2. Je slaapt dieper door te lezen voor het slapengaan
Door te lezen focus je je gedachten op andere dingen dan je eigen zorgen. Zo lig je niet eindeloos te piekeren over de dag of over wat je allemaal moet gaan doen. En dit kan als gevolg hebben dat je stressvrij, ontspannen en dieper slaapt.

3. Je voelt je minder eenzaam
Als je in een tweepersoonsbed ligt in je eentje, kun je je soms wat eenzaam voelen. Ben je vrijgezel? Dan is het ook een goed idee om een boek te pakken voor je gaat slapen. Zo zit je namelijk even met je gedachten in een andere wereld en voel je je dichtbij de personages van het boek. En daardoor zou je je minder eenzaam kunnen voelen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.be, beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien