Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: doet anale sex pijn?

Anale sex is niet iedereens ‘cup of tea’. Misschien ben je er nieuwsgierig naar, maar durf je niet goed. Want: misschien doet het pijn? En is het eigenlijk wel zo fris? Wij vroegen seksuoloog Astrid Kremers om haar deskundige mening.

In bovenstaande video beantwoordt Astrid de vraag wat je het beste kunt doen bij erectieproblemen.

Advertentie

We vallen meteen met de deur in huis. Doet anale sex pijn?
“Anale sex vraagt om aandacht en hygiëne. Als je te snel penetreert, dan zal de sluitspier zich aanspannen en dan doet het pijn. Maar als je het langzaam doet en je de sluitspier laat wennen, dan is de kans groter dat het geen pijn doet. Het is belangrijk om veel glijmiddel te gebruiken en duidelijk te communiceren over je grenzen en wensen”, zegt Astrid Kremers.

Is anale sex vies?
“Hygiëne is heel belangrijk bij anale sex. Een bacteriologische infectie ligt op de loer als je met een penis of vinger vanuit de anus aan de vagina komt. Vanuit het ene gaatje kun je dus niet zomaar in het andere gaatje gaan. Daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Bijvoorbeeld door een nieuw condoom om te doen of je handen heel goed te wassen.”

Vinden vrouwen anale sex prettig? Wat merk je in jouw praktijk?
“Bij mannen geeft het penetreren vaak een prettige stimulatie van de eikel. Als een man gepenetreerd wórdt, kan de prostaat gestimuleerd worden. Vrouwen moeten het hebben van de clitoris. Biologisch gezien is anaal penetreren dus geen adequate manier voor vrouwen om gestimuleerd te worden”, vervolgt Astrid.

“Een minderheid van de vrouwen komt klaar door penetratie van de penis in de vagina, laat staan door anale sex. Het lijkt in pornofilmpjes vaak alsof vrouwen anale sex heerlijk vinden én daardoor kunnen klaarkomen, maar dat is een fabeltje. Wel kunnen vrouwen opgewonden raken van anale sex en een hoogtepunt bereiken door een combinatie van een plezierige sfeer, iets anders proberen en stimulatie van de clitoris.”

Astrid Kremers is seksuoloog. Ze heeft een eigen seksuologiepraktijk  en ze draagt haar kennis graag uit. Dit doet ze met haar boek Aandacht voor seks, door de media te woord te staan en door onderwijs te geven. Daarnaast is ze werkzaam in het UMC Utrecht en is ze eigenaar van seksboeken.nl.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update! 

Joosje (39) tegen moeder Jantien (58): “Wil je mijn vader helpen zoeken?”

Joosje Jantien vader Libelle

Hecht of juist niet: de band tussen moeder & dochter is een bijzondere. Wat gebeurt er als je de tijd neemt voor een goed gesprek? Elke week praten een dochter en haar moeder over oud zeer en nieuw verdriet, over grote vreugde en dierbare momenten.

Deze week spreken we Joosje en Jantien. Joosje (39) is getrouwd met Joost, ze hebben geen kinderen. Jantien (58) is bewust ongehuwd moeder en heeft twee honden.

Dochter Joosje: "Lieve mam, allereerst dank dat je me op de wereld hebt gezet met je eigenzinnige en onafhankelijke geest."

Mo

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien