Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: Is 's ochtends of 's avonds douchen beter voor je huid?

Er zijn twee teams: mensen die ’s ochtends douchen en mensen die badderen juist in hun avondroutine hebben verwerkt. Aan beide gewoontes zitten voor- en nadelen, maar wat is nou eigenlijk beter voor je?

Libelle ging op onderzoek uit en geeft antwoord op deze prangende vraag.

Advertentie

Het blijkt dat het wel degelijk uitmaakt. CEO Boris Raspudicz van huidverzorgingsmerk Forleo meldt aan Metro dat je toch écht het beste in de avond onder de douche kunt stappen.

Huidverzorging
Boris vertelt dat er niks verkeerd is aan het douchen in de ochtend. Maar met het oog op huidverzorging, verklaart hij dat s’avonds de beste keuze is. “Voor zowel ’s ochtends als ’s avonds douchen is veel te zeggen en beide kanten hebben een aantal zeer luidruchtige voorstanders. Maar als het op huidverzorging aankomt, is douchen in de avond écht de beste optie”, aldus Boris.

Viezigheid
Hij verklaart: “Dit omdat ’s avonds douchen helpt om alle make-up, olie, vuil en andere vieze stoffen die zich op je huid hebben verzameld op een dag, te verwijderen. Het lijkt vanzelfsprekend als je het hardop zegt, maar waarom zou je met vuil op je huid in bed willen liggen?”, vervolgt de expert.

Tweemaal daags
Als je de dag écht niet kunt starten zonder een warme douche, heeft hij wel een tip. Het is minder goed voor het milieu, maar Boris vertelt dat je dan het beste ook ’s avonds even kort kunt douchen. “Als je ’s ochtends doucht, kun je lekker wakker worden. Maar de voordelen voor je huid zijn significant kleiner. Als je écht ’s ochtends wilt en moet douchen, spoel je dan in ieder geval ’s avonds even kort af voor je naar bed gaat”, aldus de expert.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van dinsdag 28 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Op deze regenachtige dinsdag 28 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Lukt het jou om ‘m op te lossen?

Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[premium-verder-lezen]

[puzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien