Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: Is het oké om met een ventilator aan te slapen?

Sommigen vragen zich bij deze kop misschien af: is het oké om in deze tropische hitte niét met een ventilator aan te slapen? Maar toch is het niet helemáál zonder risico.

Sommige mensen doen geen oog dicht met het gezoem van de ventilator op de achtergrond, anderen slapen er juist heerlijk op. Hoe het ook zij: het brengt verkoeling, en iedere vorm van verkoeling van is meer dan welkom tijdens deze plaknachten. Maar voor sommige mensen brengt zo’n ventilator meer dan verkoeling alleen.

Advertentie

Astma
Als je last hebt van allergiën of astma, kan een ventilator de symptomen verergeren. Een ventilator verspreidt de stof en andere allergenen in de kamer. Aangezien de bladen van de ventilator ook stof verzamelen, is de kans dat je stof ligt te happen vrij groot. Gelukkig is het voor de meeste mensen niet echt een probleem. Als je allergisch bent, kan het zijn dat je meer moet niezen en je neus verstopt raakt.

Stijve spieren
Naast de stof, moet je ook oppassen voor spierkramp. Stijve spieren zijn eigenlijk onvermijdelijk als er de hele nacht koele lucht op je loopt te blazen. Daar bovenop kan je huid ook nog eens behoorlijk droog worden. Maar goed; dat valt natuurlijk ook prima op te lossen met een goede bodylotion.

Dus tenzij je het idee hebt dat je hartstikke verkouden wordt van de ventilator, kun je hem met een gerust hart aan laten staan. Godzijdank.

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: The Independent. Beeld: iStock

De Dag Nadat Vervolg 51 – Ik een gemeen sinterklaasgedicht kreeg

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien