Mooie gatenplant: Monstera Deliciosa voor slechts € 22,95

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: helpen slippers tegen voetschimmel in openbare zwembaden?

Openbare zwembaden, douches en kleedkamers krioelen van de schimmels die zwemmerseczeem kunnen veroorzaken. Een veelgehoorde tip is om slippers te dragen, maar helpt dat ook echt?

Zwemmerseczeem, ook wel bekend onder de Engelse benaming ‘athletes foot’, wordt veroorzaakt wanneer er besmetting is met een schimmel die zich graag nestelt in de vochtige huid. En dat komt vaak voor: zeker 10% van de bevolking heeft last van voetschimmel.

Advertentie

Ontstaan
Voorkomen is beter dan genezen, want eenmaal geïnfecteerd, is het lastig om vanaf te komen en is antischimmelmedicatie vaak noodzakelijk. Naast dat het belangrijk is om schoenen goed door te laten luchten, katoenen sokken te dragen en je voeten te wassen met zeep en deze vervolgens goed afdrogen met een handdoek, kan het lopen op slippers in openbare ruimtes de schimmel goed voorkomen.

Slippers
Het is volgens The Centers for Disease Control and Prevention zelfs één van de belangrijkste adviezen om zwemmerseczeem te voorkomen. De slippers moeten wel na elk gebruik gewassen worden. Een natte handdoek over de slippers halen of water over de slipper later stromen moet al voldoende zijn. Een andere belangrijke tip is je teennagels kort houden omdat dit ook een broedplek kan zijn voor de voetschimmel.

Libelle’s favoriete #Darum T-shirts
Libelle’s favoriete #Darum T-shirts
24,95
Bekijk hier

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: nytimes.com, gezondheidenco.nl. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 19 januari gratis

snackpuzzel

Premium

Ook deze zondag 19 januari hebben we weer een nieuwe gratis kruiswoordpuzzel voor je. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de hersenkraker op te lossen. Veel plezier!

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien