Mart Visser tas met korting, klik hier

Dít zijn de verrassendste libido killers onder vrouwen

Over het effect van de pil op het libido wordt in de onderzoekswereld nogal wat gesteggeld. Of de pil nou wel of niet je sexleven verpest; er zijn nog meer factoren die meespelen en waar je nog misschien niet aan gedacht had. 

Zeg je vaker dat je hoofdpijn hebt dan je lief is? Wil je eenmaal in bed niets liever dan meteen slapen en kun je je eerlijk gezegd niet herinneren wanneer jullie het voor het laatst hebben gedaan? Er zijn heel veel stiekeme, alledaagse factoren die je alle lust ontnemen.

 1. Je bent écht moe
  Je zegt het niet tegen je partner omdat je geen zin hebt in een polonaise aan je lijf, maar omdat je echt alleen maar kan denken aan slapen. Zorg ervoor dat je ’s nachts genoeg uren pakt zodat je vóór het slapen gaan tijd hebt voor eh, andere dingen. Moeite met slapen? Lees hier onze slaaptips.
 2. Je snurkt
  Ja, jij ja. Snorken kan een symptoom van zijn slaapapneu, wat ervoor zorgt dat de testosteronspiegel daalt. Een tekort aan vrouwelijk testosteron zorgt ervoor dat je zin in sex afneemt. Als je vermoedt dat je lijdt aan slaapapneu is een tripje naar de huisarts verstandig.
 3. Je partner snurkt
  Een kussen op hem willen drukken omdat hij je nachten wakker houdt met zijn gesnurk is nou niet bepaald de affectie die je nodig hebt om in de stemming te komen. Bovendien zorgt de verstoorde slaap er voor jullie beide voor dat de zin afneemt. Ook hier geldt: even langs de huisarts.
 4. Je baas hijgt in je nek
  Stress is een van de grootste libido killers. Als je de werkdruk op je schouders voelt en in bed een to do-list afwerkt, bedenk dan wat je kan doen om je leven makkelijker te maken. Het is tijd om rond te kijken voor een andere baan? Of volstaat een goed gesprek met je leidinggevende over de werkdruk? Wat het ook is, weet dat de oplossing zorgt voor een fijnere dag en een betere nacht.
 5. Je drinkt te weinig water
  Dehydratatie kan voor hoofdpijn zorgen, maar ook voor vaginale droogte. Dat kan sex pijnlijk maken en zorgt ervoor dat een orgasme krijgen lastiger wordt. Probeer iedere dag minstens zes glazen water te drinken.
 6. Je eet teveel junkfood
  Zout en vet eten is op het moment zelf lekker, maar werkt niet in je voordeel wanneer je onder de wol kruipt. Een zware maaltijd kan leiden tot een opgeblazen en gedehydrateerd gevoel. Verdiep je in plaats daarvan eens in eetbare afrodisiaca. Watermeloen bijvoorbeeld bevat arginine, een aminozuur dat zorgt voor een goede doorbloeding – in alle regionen.
 7. Je sport te weinig
  Sporten zorgt voor een goede doorbloeding, zorgt voor de aanmaak van endorfine en geeft je een beter gevoel over zo’n beetje alles waar je lichaam toe in staat is.
 8. Je denkt er teveel over na
  Vaak vermijden mensen lichamelijk contact omdat ze denken dat hun partner er meteen vanuit gaat dat sex de volgende stap is, terwijl ze daar geen zin in hebben. Maak daarom van zoenen en knuffelen een prioriteit en dan kun jullie altijd zien of het een tot het ander leidt. De druk van sex moeten hebben wegnemen kan ervoor zorgen dat je juist meer zin krijgt.

LEES OOK:

VIDEO: Ook om het warm van te krijgen: Australische brandweermannen poseren voor een kalender.

[sm-video-embed][/sm-video-embed]

Bron: Prevention. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo belangrijk is tandenpoetsen bij je hond

We doen het zeker twee keer per dag: onze tanden poetsen. Maar wist je dat het ook belangrijk is om de tanden van je hond te poetsen? Het is namelijk de meest effectieve methode om het gebit van je viervoeter schoon en gezond te houden. Zo pak je het aan! 

Libelle samen met PEDIGREE®

Om je hond bekend te maken met tandenpoetsen, kun je dit het best in vijf fases opbouwen. Voer elke fase vijf dagen uit, voor je naar de volgende gaat. Zo heeft je hond genoeg tijd om er aan te wennen!

Fases voor tandenpoetsen

 1. Tandpasta: was je handen en smeer wat tandpasta op je wijsvinger. Laat je hond dit er af likken.
 2. Aanraking: je hond moet er waarschijnlijk aan wennen om in zijn bek aangeraakt te worden. Wrijf zachtjes met een vinger met tandpasta over de tanden en ga niet verder dan dat je hond prettig vindt.
 3. Tandenborstel: laat je hond likken aan een tandenborstel met tandpasta. Houd voorzichtig de snuit vast zodat hij er niet op kan kauwen. Leg wijsvinger en duim aan weerszijden van de neus en maak zo een bruggetje over de bovenkant. Til de lippen op en poets voorzichtig de (grote, puntige) hoektanden, van boven naar beneden. Sla de voortanden nog even over, die zijn het gevoeligst.
 4. Kiezen poetsen: ook de kiezen poets je van boven naar beneden. Beweeg langzaam en met ronddraaiende bewegingen. Poets beide kanten van de bek.
 5. Alle tanden poetsen: poets eerst de hoektanden, dan de kiezen en tenslotte de snijtanden. Om bij de snijtanden te komen, houd je de bek dicht bij de snuit vast en til je voorzichtig de bovenlip op met je duim en wijsvinger. Veel honden zijn hier heel gevoelig en moeten niezen als je hun tanden poetst. Doe dus voorzichtig en bouw het langzaam op.

‘Tanden voelen gladder aan’

Naast elke dag tandenpoetsen, is het aan te raden het gebit van je hond extra te verzorgen. Dit kan gemakkelijk met de gebitsverzorgende tussendoortjes van PEDIGREE®. 129 hondeneigenaren* namen twee weken lang de proef op de som en zijn enthousiast. 93% van hen is zeer tevreden en zou het product aan andere hondenbaasjes aanraden. ‘Mijn hond is er dol op en het is nog goed voor zijn gebit ook,’ zegt Kelly (26). Ook Aggie (62) testte de sticks. ‘Het is net alsof ze haar tanden poetst. Na het gebruik van de sticks voelen de tanden ook gladder aan.’

ZELF OOK UITPROBEREN: VRAAG NU EEN GRATIS PROEFVERPAKKING DENTASTIX AAN!
op = op

De gebitsverzorgende tussendoortjes van PEDIGREE® zijn er in twee varianten: 

 • DentaStix™; voor een dagelijkse reiniging
 • DentaFlex™; voor twee keer per week een
  grondige reiniging

Beide soorten zijn verkrijgbaar in drie maten, geschikt voor kleine, middelgrote en grote honden. Vraag direct een gratis PEDIGREE® DentaStix™ probeerverpakking aan voor je hond!

*Op basis van onderzoek onder 129 Nederlanders door hettestpanel.nl, onderdeel van Sanoma, in maart 2017.

Pedigree logo

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Zo voorkom je schurende dijen met deze hitte

Schurende dijen hebben weinig te maken met je kledingmaat, maar zijn wel heel vervelend. Nu het rokjesseizoen geopend is, is het hoog tijd voor tips om daar wat aan te doen. 

Ben je trouwens benieuwd wat voor jouw figuur de ideale roklengte is? Mart Visser geeft hoogstpersoonlijk antwoord in de video. 

De hoge temperatuur zorgt ervoor dat je gaat zweten. Dat in combinatie met de wrijving van dijen veroorzaakt dat schurende, branderige gevoel. Dat kan je zomerse humeur goed verpesten. Gelukkig is er wel wat aan te doen.

Babypoeder
Dermatologen hebben 2 tips. Het ene kamp zegt: zorg ervoor dat de boel droog blijft. Zweet voorkom je door babypoeder op je dijen te strooien. Het poeder absorbeert het zweet, waardoor je een stuk minder snel last krijgt van die schurende plekken. Controleer wel even of je huid goed op babypoeder reageert.

Vaseline
Het andere kamp zegt juist: hou de boel vet. Smeer de huid in met vaseline of een zalf die ook wordt gebruikt tegen luieruitslag bij baby’s. Er bestaan ook anti-wrijvingscrèmes die sporters gebruiken op gevoelige plekken.

Het is even ontdekken welke methode het best werkt voor jou, maar dan hoef je in ieder geval niet meer ingewikkeld te doen met broekjes onder je rok of jurk.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Handig! Veilig online shoppen checklist

Er zijn maar weinig dingen leuker dan winkelen. Nou ja, online winkelen misschien. Lekker in je eigen tempo, geen onaardige winkelmeisjes én geen rij bij de kassa of pashokjes. Ideaal! Met deze checklist zorg je ervoor dat jouw online shopsessie helemaal veilig verloopt. 

Libelle samen met KPN

Thuiswinkel waarborg

Check of jouw favoriete webwinkel het Thuiswinkel Waarborg heeft. Pas na uitgebreide toetsing op het gebied van wet- en regelgeving, veiligheid en financiële stabiliteit, mogen webshops dit keurmerk voeren. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbare webshop.

Online bankieren

Superfijn dat je tegenwoordig gelijk kunt betalen, waardoor je het pakketje met een beetje geluk de volgende dag in huis hebt. Maar online betalen wil je wel in een volledig veilige omgeving doen. Met de ‘veilig bankieren’ functie van KPN Veilig (gratis bij KPN  Internet) krijg je een seintje als je een veilige bankiersite betreedt, en de functie beveiligt ook de verbinding met de site waar je winkelt. Zo blijft je geld veilig!

Check de retourvoorwaarden

Doordat grote webshop je soms wel 100 dagen retourrecht én gratis retourzending aanbieden, ga je er misschien automatisch vanuit dat dit soort voorwaarden overal gelden. Maar dat is niet het geval. Zeker bij kleinere webshops (waar je vaak juist de leukste, origineelste vondsten doet), is het handig om vooraf goed de retourvoorwaarden te checken.

Automatisch inloggen? Liever niet

Handig en tijdsbesparend: automatisch ingelogd zijn. Je winkelt de volgende avond zo weer verder en al die leuke items blijven opgeslagen in je winkelmandje. Maar wist je dat automatisch ingelogd blijven ook de nodige risico’s met zich meebrengt? In onderstaande video wordt snel en gemakkelijk uitgelegd hoe dit zit, én waarom het belangrijk is om regelmatig je cookies te wissen.

 

Advertisement

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

8 maanden oud meisje overlijdt in stikhete auto nadat vader haar vergeet

Een verschrikkelijk verhaal uit het Ierse Tipperary: een 8 maanden oude baby overleed daar gisteren in een stikhete auto nadat haar vader haar vergat.

Het meisje werd ’s middags aangetroffen in de hete auto nadat ze daar al zo’n 5 uur zou hebben gelegen. De vader van het kindje zou haar naar de opvang brengen, maar vergat dat doordat hij afgeleid werd door een telefoontje. Hij parkeerde zijn auto bij zijn werk en liet het meisje in de auto achter.

Ziekenhuis
Het was een warme dag in Ierland en de temperatuur liep dan ook al snel op in de auto. ’s Middags realiseerde de vader pas dat hij zijn dochtertje was vergeten, maar toen was het al te laat. Het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht, maar kon daar niet meer gered worden.

Ongeval
Het meisje, Chloe, was het enige kind van het stel. De politie gaat uit van een ongeval en doet geen verder onderzoek.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

 

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien