6-delige pannenset nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Werk dit lijstje af op zondag om een perfecte nieuwe week in te gaan

Je wilt natuurlijk even lekker uitrusten in het weekend, zodat je weer met volle moed de maandag in de ogen kunt kijken. Toch lukt dat niet altijd, maar werk dit korte lijstje af op zondag en je zult energie voor 10 hebben in je nieuwe week.

Als je tenslotte de nieuwe week een beetje onder controle hebt, kun je beter tegen verrassingen en onverwachte gebeurtenissen. Je zult zien dat je minder stress en drukte ervaart en tja… eigenlijk is dat heel makkelijk. Kijk maar:

Advertentie

 1. Pak je agenda en je to-do-lists erbij op zondag
  Lig je op zondag vaak in bed te woelen en vliegen er dan allemaal nerveuze gedachten door je hoofd heen met wat je allemaal wel niet moet doen maandagochtend? Voorkom dit vervelende gevoel door op zondag alvast je agenda, planners en to-do-listen erbij te pakken. Kijk goed wat er écht in de ochtend gebeuren moet en vervolgens naar wat je te wachten staat de rest van de week. Wie plant en op papier ziet staan wat hij moet doen, is minder gestresst en heeft meer het gevoel alles onder controle te hebben. Jij ligt weer lekker in je bed zondagavond.
 2. Duik de keuken in
  En niet omdat een appeltaart bakken je misschien kalmeert, maar juist om alvast vooruit te koken voor de nieuwe week. Als je op zaterdag of zondag al boodschappen doet voor (een deel van) de week daarop, kun je alvast wat maaltijden bereiden en die in de koelkast of vriezer zetten. Veel voedsel blijft bereid best wel een tijdje goed. Denk bijvoorbeeld aan geroosterde groente of rijst. Zo kun je direct uit je werk aan tafel, in plaats van dat je eerst moet koken. Handig! Boodschappen plannen en vooruit koken bespaart heel erg veel tijd.
 3. Plan een “power hour”
  Als je op zondag 60 minuten inplant voor die grote klus waar je tegenop kijkt, dan heb je hem gelijk getackeld en onder controle. Moet je al een tijd de ramen wassen, dat ovenrooster schoonmaken of je winterkleren tevoorschijn halen? Doe het en plan het. Je bent daarna opgelucht omdat je niks uitstelt en je voorkomt dat je in de nieuwe week weer op zit te hikken tegen die vervelende klus. Als je op die manier iedere zondag een “power hour” inplant, dan is de maandag echt een eitje.
 4. Maak afspraken voor doordeweeks
  Als je doordeweeks afspreekt met een goede vriendin of een oude bekende, dan hoef je niet de hele week uit te kijken naar het weekend voordat je weer wat leuks gaat doen. Hoe fijn is het om op zondag al te weten dat je op woensdagavond uit eten gaat met de buurvrouw? Dan kun je in het weekend alvast lekker een oppas regelen. Ook heel relaxed aan het einde van de week: even iemand opbellen om bij te kletsen. Zo verdeel je je sociale leven een beetje over de week en heb je alles onder controle.

Zo. Lucht dat niet op?

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

 Bron: Self & Beeld: iStock

De Dag Nadat Vervolg 5: Ik mijn honden moest laten inslapen

Premium

Karlijn (45): “Thuiskomen was die eerste periode het moeilijkst. Al die jaren werd ik thuis begroet door twee blije honden, nu was het doods, stil en leeg. Ook fysiek: al die mandjes, al die kussens waren weg; wat een ruimte.''

''Het verdriet was immens en ik kon en wilde er niet altijd over praten. In het begin heb ik echt mensen uit mijn omgeving gemeden, al lukte dat niet altijd. Dan kwam ik mensen tegen die ik kende van het honden uitlaten, die natuurlijk naar Sammy en Saartje vroegen. Ik moest vaak mijn uiterste best doen om niet in tranen uit te barsten.

[premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien