Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

De wetenschap spreekt: zó kan je lunch je helpen bij het afvallen

Even snel een bammetje wegwerken achter je bureau? Doe maar niet. Een beter excuus om uitgebreid te lunchen is er niet, na het verschijnen van dit onderzoek. 

Probeer je om wat gewicht kwijt te raken? Let eens extra goed op de porties van je maaltijden. Nu lijkt dat natuurlijk behoorlijk voor de hand liggend, maar lees voorál even verder.

Advertentie

Het gaat om wanneer je eet
We zijn geneigd om, na een lange drukke dag, ’s avonds flink op te scheppen. Vrij logisch, want: wie komt er niet met een knorrende maag thuis? Maar wie graag wil afvallen, pakt het anders aan. Het is belangrijk om op je portiegrootte te letten, maar uit onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition blijkt dat het vooral gaat om wannéér je eet.


Lunch als een koning
Wat blijkt? Een grote lunch (en juist een kleiner diner) kan je helpen bij het afvallen. Het onderzoek onder zo’n 80 deelnemers toont aan dat wanneer je de helft van je aanbevolen hoeveelheid calorieën met de lunch nuttigt, en maar 20 procent voor het avondeten bewaart, je meer afvalt dan wanneer je dit omdraait. Deelnemers van het onderzoek die volgens deze verhouding aten, verloren in twaalf weken zo’n zes kilo. Deelnemers die juist het tegenovergestelde deden (’s avonds meer eten dan in de middag) verloren slechts vier kilo in dezelfde periode. Wauw!

Goed om te weten: alle maaltijden van alle deelnemers werden op hetzelfde tijdstip gegeten. Uit dit onderzoek blijkt dus: wát je eet is belangrijk, maar timing maakt ook veel uit.

Dit is het beste excuus om vanaf nu uitgebreid te lunchen met je collega’s. Aanschuiven maar!

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Bron: ElleEten.nl. Beeld: iStock

Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien