Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Met dít inkomen ben je volgens onderzoek het gelukkigst

Geld maakt gelukkig, dat was al langer bekend. Het betekent echter niet dat je een inkomen van tienduizenden euro’s of meer nodig hebt om écht gelukkig te zijn.

De Vlaamse krant Het Laatste Nieuws deed samen met marktonderzoeksbureau Ipsos onderzoek naar wat Vlamingen maandelijks zouden willen verdienen om zichzelf een gelukkig mens te kunnen noemen. Het gemiddelde bedrag dat uit de enquête kwam, bleek neer te komen op ongeveer € 2.117,- per maand.

Advertentie

Leeftijdsgebonden
86% van de Vlamingen vindt geld belangrijk, maar hoeveel geld zij denken nodig te hebben, hangt volgens het onderzoek erg af van de de leeftijd. Jongeren (tussen de 18 en de 34) streefden naar een gemiddeld inkomen van € 1.800,- per maand, terwijl mensen tussen de 35 en de 54 graag gemiddeld € 2.339,- zouden willen verdienen. Wie ouder is dan 54 neemt juist weer genoegen met wat minder, namelijk € 2.140,- per maand.

Ontevreden
De realiteit is echter iets minder rooskleurig, want wanneer de Vlaming de vraag krijgt voorgeschoteld om zijn financiële situatie met een cijfer te beoordelen, krijgt deze een krappe 6. Meer dan de helft van de Vlamingen is ontevreden over hun maandelijks inkomen.

Getrouwde stellen zonder kinderen geven aan gelukkiger te zijn dan singles, alleenstaande ouders of koppels met kinderen. De maandelijkse lasten zijn voor de laatstgenoemde groepen dan ook gemiddeld hoger dan voor kinderloze stellen. Vooral in de leeftijdsklasse tussen de 35 en de 54 hebben mensen met kinderen meer geld nodig en dus bijvoorbeeld ook meer leningen lopen.

5 handige bespaartips van gezinsvlogger Doortje:

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Lees meer

De Dag Nadat Vervolg 15 – Mijn computer werd gehackt

Hacken

Premium

Yvon (45): “Ik heb het telefoonnummer dat ik had gebeld later nog gegoogeld. Meteen verschenen er allerlei berichten met: ‘gevaarlijk’ en las ik ervaringen van mensen die hetzelfde was overkomen en ervoor waarschuwden zéker niet het nummer te bellen dat ik wel had gebeld.

Hoe had ik toch zo dom kunnen zijn om klakkeloos dat nummer te bellen? Ik wist toch wat phishing was, daar werd je toch overal voor gewaarschuwd? Ik had wel eens mailtjes en sm

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien