Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Deze 7 tekenen van een magnesiumtekort wil je niet negeren

Het eten van een gevarieerd dagmenu vol gezonde vetten, groenten, fruit en proteïnen is belangrijk. Dat weten we allemaal wel. Toch kan je soms tekorten oplopen, wat nare gevolgen met zich mee kan brengen. Vrees je voor een magnesiumtekort? Deze klachten kunnen daarop wijzen.

Magnesium vind je onder andere in volkoren producten, groene bladgroenten, noten, avocado’s, zeewier, peulvruchten en bananen. Eet je deze maar voel je je alsnog niet goed? Déze tekenen kunnen wijzen op een tekort aan magnesium.

Advertentie

Tintelende vingers
Als je veel last hebt van tintelende vingers en tenen, kan dit een teken zijn dat je een magnesiumtekort hebt. Dit kan voelen alsof deze lichaamsdelen slapen, zoals je soms ook wel met je been of hand kunt hebben. De reden? Magnesium speelt een rol bij de zenuwimpulsen van het lichaam. Een tekort kan ervoor zorgen dat deze minder goed werken, waardoor je tintelingen in je lichaam kunt ervaren.

Grieperig gevoel
Zelfs als je geen virus onder de leden hebt, kan een magnesiumtekort je continu grieperig laten voelen. Heb je vaak minder eetlust en voel je je vaak misselijk, vermoeid of slapjes? Dan is het een goed idee om eens langs de huisarts te gaan, zodat hij kan controleren of er inderdaad sprake is van een tekort.

Verkrampte spieren
Heb je geregeld kramp? Of het gevoel dat je spieren ontzettend stram zijn? Dan kan ook dat een teken zijn dat je meer magnesium binnen moet krijgen. “Onderzoekers denken dat dit veroorzaakt wordt doordat er veel calcium je zenuwcellen instroomt wanneer magnesium levels laag zijn. Hierdoor kunnen de zenuwen van je spieren overprikkeld raken”, verklaart Lauren Manaker, oprichtster van Nutrition Now Counseling.

Hartkloppingen
Wanneer je te weinig magnesium binnenkrijgt, zorgt dit ervoor dat ook de kaliumwaarden in je lichaam te laag zijn. En dat heeft weer impact op de spiercellen van je hart, schrijft Women’s Health. Deze impact kan ervoor zorgen dat je normale hartritme verstoord raakt, waardoor je hartkloppingen kunt krijgen. Bij terugkerende klachten zoals deze is een bezoek aan de huisarts raadzaam.

Verstoppingen
Eet je voldoende vezels, beweeg je voldoende en drink je genoeg water, maar heb je alsnóg vaak last van verstoppingen? Dan is het verstandig om eens bloed te laten prikken. Want misschien heb je wel een magnesiumtekort. Je spreekt van verstopping als je slechts 3 keer per week of minder naar het toilet moet voor de grote boodschap.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Magnesium-Libelel

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien