Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Dit gebeurt er als je je make-up er 's avonds niet afhaalt

Als je make-up hebt gedragen, is het er diezelfde avond afhalen iets dat in je vaste ritueel thuishoort. Maar, niet iedereen houdt zich daar zo trouw aan. Misschien een wijntje teveel gedronken waardoor je het liefst direct je bed induikt, of gewoon een drukke dag. Maar als je huid je lief is mag je dit onder geen enkele voorwaarde overslaan.

Schoonheidsslaapje
Ja, ook na enkele keren ‘vergeten’ je make-up eraf te halen, beschadigt je huid. Een dermatoloog gaf op de website van Womenshealth aan dat ook je huid een slaap-waakritme kent. ’s Nachts is je huid bezig met zichzelf te vernieuwen, als je make-up hebt laten zitten, kan dit het proces belemmeren omdat er niet genoeg zuurstof bijkomt. En helaas, rimpels zijn het gevolg…

Advertentie

Alles moet eraf
Grote boosdoeners zijn foundation en mascara. Foundation zit vaak te dik op het gezicht waardoor er bacteriën, stoffen en mijten (!) blijven zitten op de huid. Bah! Dit zorgt voor de afbraak van collageen en veroorzaakt verstopte poriën en rimpels. Bij mascara worden de wimpers broos en verstoppen de follikels waardoor er irritaties en ontstekingen ontstaan. Verklaart ook die ontstekinkjes aan je oogleden als je soms wakker wordt.

Irritaties
Geen wonder dat je ogen geïrriteerd zijn als je wakker wordt met je make-up er nog op. Doordat er ’s nachts kleine deeltjes van de make-up in je ogen terecht komen gaat het irriteren. Eraf halen dus, want niemand wil voor de dag komen met rode en dikke ogen.

Bekijk ook deze video van beautyvlogger Susan over het creëren van volle wimpers zonder mascara:

LEES OOK:

De leukste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Bron: Womenshealth.nl. Beeld: iStock

Memoires van een Maîtresse – Deel 39: “Misschien kun jij maar beter gaan”

memoires

Premium

Blijkbaar moet Sabine de trossen losgooien als het op geduld aankomt. De Kapitein doet uiterst vaag over hoe hun relatie nu verdergaat en haar telefoon is nog steeds in handen van Erik de IT-man.

Wanneer ik terugkom van de markt, staat mijn woonkamer bomvol mannen. Vandaag verhuist Thijs. Hij heeft een mooi appartement gevonden, 2 straten verderop. Het voelt ongemakkelijk, met mijn bloemen in mijn hand en al die grote beren die zich ook geen houding weten te geven. “Iemand koffie?” roep ik, maar uit de mokken die zij schalks in de lucht houden, weet ik dat mijn vraag m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien