Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

5 manieren om van hoofdpijn af te komen zonder medicijnen

Het idee dat een klein tabletje een groot effect kan hebben, vinden sommige mensen maar niks. Een enge gedachte. Zij laten een paracetamol dan ook liever achterwege bij hoofdpijn.

Er kunnen daarnaast een hoop bijwerkingen aan medicijnen verbonden zijn. Bedrock tipte daarom hoe je op een aantal natuurlijke en gezondere manieren hoofdpijn vermindert.

Advertentie

Douche
Stap onder de douche en wissel steeds om de 2 minuten tussen warm en koud water. Afwisselend warm en koud water helpt je om je bloedcirculatie te stimuleren. Er komt meer bloed en zuurstof in je hoofd, wat kan helpen om de hoofdpijn te verminderen.

Massage
We weten, als het vastzit in onze rug of nek, dan trekt dat vaak door naar het hoofd. Door spanning in de nek en schouders wordt namelijk de bloedtoevoer naar het hoofd beperkt. En dat zorgt voor hoofdpijn. Een massage door een professionele masseur kan soelaas bieden.

Pepermuntolie
Een paar druppels etherische olie kan wonderen doen. Verspreid een paar druppels met je vingers op je voorhoofd en de spanning in je hoofd zal verlichten.

Slaap
Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. En genoeg slaap kan al een boel oplossen. Want een tekort aan slaap is een veelvoorkomende oorzaak voor hoofdpijn. Probeer daarom echt voor die 8 uur slaap per nacht te gaan.

Water
Nog steeds hoofdpijn? Dan zou het ook zomaar aan vochttekort kunnen liggen. Zorg voor voldoende water om niet uit te drogen, vooral met het warme weer deze zomer. Je hebt sneller een vochttekort dan je denkt.

Hoofdpijn kan je sexleven flink in de weg zitten. Seksvlogger Rianne vertelt hoe sex en hoofdpijn met elkaar verbonden zijn, en wat je eraan kunt doen:

Meer tips voor een gezond leven lees je in de Libelle special Gezond:

Libelle Special 5 – Gezond
Libelle Special 5 – Gezond
€4,65
Bestel

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bedrock. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 26 januari gratis

snackpuzzel

Premium

De gratis puzzel van 26 januari is ons er eentje! Lukt het jou om 'm op te lossen? Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien