Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

6 manieren om snurken te voorkomen

Snurken: je hebt er zelf geen last van als je in dromenland bent, maar je partner natuurlijk wel. En goed voor je gezondheid is het ook niet. Met deze 6 tips kun je gesnurk voorkomen. 

1. Doe je mond dicht
Wanneer je door je mond ademt, raakt de inkomende lucht de achterkant van je keel, wat dat karakteristieke snurkgeluid veroorzaakt. Bijna de helft van de volwassenen snurkt weleens en een kwart van ons doet dit regelmatig. Blijft je mond maar openvallen in je slaap? Schaf dan een kinband aan. Die zorgt ervoor dat je mond op z’n plek blijft.

Advertentie

2. Open je neus
Wanneer je neus goed openstaat, ben je minder snel geneigd om door je mond te ademen en dus te snurken. Bij een verstopte neus is het verstandig om een zoutspray te gebruiken voor je gaat slapen. Hiermee verwijder je stof en allergenen van je neushaartjes, waardoor je vrijer kunt ademen. Roken en alcohol veroorzaken ook een verstopte neus. Lukt het niet om helemaal te stoppen? Probeer dan vier uur voor je gaat slapen niet meer te roken of te drinken.

3. Op dieet
Wanneer je te veel vet rond je nek hebt, is de kans groot dat je snurkt. Mannen hebben vaker te veel vet in hun nek en snurken dus ook meer. De enige oplossing is – helaas – afvallen.

4. Kijk naar je kaak 
Heb je last van een overbeet? Dan is de kans groot dat je tong tijdens het slapen naar achteren valt en je luchtwegen in de weg zit. In dit geval kun je snurken oplossen door een bitje aan te schaffen. Die kun je laten maken bij de tandarts, maar ook bestellen via internet en zelf op maat maken door hem in kokend water te leggen en dan te ‘happen’.

5. Ga opzij! 
Het is natuurlijk prettig om op je rug te liggen, maar je kunt beter op je zij slapen als je snurken wilt voorkomen. Rol je in je slaap vaak weer op je rug? Leg dan een kussen naast je zodat dit moeilijker gaat. Ook een idee: naai een tennisbal aan de zijkant van je pyjama zodat het onprettig is om te draaien.

6. Bel de dokter
Wanneer je keel volledig afsluit en je langer dan tien seconden stopt met ademen is het héél verstandig om je huisarts te bellen. De kans bestaat dat je lijdt aan slaapapneu en dat kan leiden tot ongelukken.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: The Guardian. Beeld: iStock 

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien