Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Zeldzaam: Douglas (49) kreeg als man borstkanker

Douglas (49) wist niet dat ook mannen borstkanker kunnen krijgen. Het komt niet vaak voor, maar hij kreeg het wel.

Net als vrouwen kunnen mannen het op elke leeftijd krijgen en ook de symptomen zijn hetzelfde tussen man en vrouw. Omdat een man minder borstweefsel heeft dan een vrouw is het belangrijk dat hij er snel bij is. Tumoren bij de man ontstaan meestal rondom de tepel.

Advertentie

Bobbel
Douglas is vader van 5 kinderen en net voordat hij 50 werd, werd deze ziekte bij hem geconstateerd. “Ik merkte dat er een bobbeltje op mijn linkerborst zat. Maar ja, zoals veel mannen denken, dacht ik ook: ‘dat gaat vanzelf wel weg’. Mijn vrouw zei toen dat ik maar eens langs de dokter moest gaan. Toen de dokter het zag, schrok hij gelijk”. De kanker bleek niet uitgezaaid te zijn en Douglas werd behandeld met chemotherapie.

Met humor
Douglas probeert er wel nuchter onder te blijven. “Voordat ik dit had, wilde ik nooit iets weten over kanker. Op de dag dat ik het vertelde aan mijn voetbalteam verloren we kansloos onze wedstrijd. Ik pakte het een beetje als een man aan en zei: ‘Ik weet niet wat ik erger vind; het feit dat ik kanker heb of dit waardeloze spel van ons. Zo ga ik er mee om.”

Cijfers
Per jaar krijgen in Nederland ongeveer 100 mannen borstkanker. Het komt het meest voor bij mannen tussen de 60 en 80 jaar.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien