Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Onderzoek toont aan: mazelenvirus gevaarlijker dan gedacht

Uit nieuw Nederlands onderzoek is gebleken dat het mazelenvirus nog gevaarlijker is dan gedacht. Volgens onderzoekers van het Amsterdam UMC en Wellcome Sanger Instute in Cambridge kan het virus ‘geheugencellen’ wissen.

Het onderzoek werd gehouden onder 77 niet-vaccineerde kinderen, die in 2013 besmet raakten. Ze stonden bloed voor en na de besmetting af. De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in het tijdschrift Science.

Advertentie

Immuunsysteem
Uit het onderzoek blijkt dat de mazelen een enorme impact hebben op het immuunsysteem. Het mazelenvirus vaagt namelijk 11 tot 73 procent van alle antistoffen weg. Het virus tast de ‘geheugencellen’ van het immuunsysteem aan. Dit betekent dat als je in je jonge jaren geïnfecteerd raakt met de mazelen, je jaren later nog steeds extra kwetsbaar kan zijn voor andere ziektes.

Pasgeboren baby
Onderzoekers geven aan dat mensen met de mazelen de ‘weerbaarheid van een pasgeboren baby krijgen’. Bij 1 op de 10 patiënten gaat er meerdere jaren overheen totdat het afweersysteem weer naar behoren functioneert.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL nieuws. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van woensdag 19 februari gratis

snackpuzzel

Premium

Dol op puzzelen, maar geen puzzelboekje bij de hand? Waag je dan aan deze gratis snackpuzzel – gewoon lekker online. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en je hebt 7 dagen om de snackpuzzel op te lossen. Succes!

[premium-verder-lezen]

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien