Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Onderzoek toont aan: mazelenvirus gevaarlijker dan gedacht

Uit nieuw Nederlands onderzoek is gebleken dat het mazelenvirus nog gevaarlijker is dan gedacht. Volgens onderzoekers van het Amsterdam UMC en Wellcome Sanger Instute in Cambridge kan het virus ‘geheugencellen’ wissen.

Het onderzoek werd gehouden onder 77 niet-vaccineerde kinderen, die in 2013 besmet raakten. Ze stonden bloed voor en na de besmetting af. De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in het tijdschrift Science.

Advertentie

Immuunsysteem
Uit het onderzoek blijkt dat de mazelen een enorme impact hebben op het immuunsysteem. Het mazelenvirus vaagt namelijk 11 tot 73 procent van alle antistoffen weg. Het virus tast de ‘geheugencellen’ van het immuunsysteem aan. Dit betekent dat als je in je jonge jaren geïnfecteerd raakt met de mazelen, je jaren later nog steeds extra kwetsbaar kan zijn voor andere ziektes.

Pasgeboren baby
Onderzoekers geven aan dat mensen met de mazelen de ‘weerbaarheid van een pasgeboren baby krijgen’. Bij 1 op de 10 patiënten gaat er meerdere jaren overheen totdat het afweersysteem weer naar behoren functioneert.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL nieuws. Beeld: iStock

Anne-Wil: “Het voelt gek om die anderhalve meter aan te houden bij je eigen kind”

Anne-Wil

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in exclusieve boetiek. De vakantie gaat niet door, omdat Han voorrang geeft aan zijn werk.

Zondag

Eigenlijk zouden we nu op Schiermonnikoog moeten zitten, maar Han kan niet weg. Te veel werk. Bedrijven proberen de achterstand in te halen die ze hebben opgelopen door de coronacrisis. Ook die waar Han adviseur is. Hij zei dat het hem speet, maar naar mijn smaak niet genoeg. Aan zijn gezicht zag ik dat hij het eigenlijk helemaal niet zo erg vindt, want hij houdt van het werk en heeft het de

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien