We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Dít is volgens onderzoek het meest creatieve tijdstip

Wanneer je in de creatieve sector werkt, vraag je je vast wel eens af wanneer je nu eigenlijk het meest creatief bent. In de ochtend, middag of avond?

Nieuw onderzoek van de MPA Group, specialist in innovatiefinanciering, laat zien dat er een ultiem creatief tijdstip bestaat. Op dit moment voelen mensen zich het meest creatief. Ook zochten ze uit welke werkomgeving het beste helpt om de creativiteit te stimuleren.

Advertentie

Specifiek
Voor dit onderzoek hebben de onderzoekers vragen gesteld aan 1000 Britse werknemers. Zij moesten uitleggen wanneer en waarom ze zich op een bepaald moment creatief voelden. Hieruit blijkt dat de ochtend van 10 tot 11.30 uur de meest creatieve tijd is. Om precies te zijn zelfs om 11.05 uur. Op dit specifieke tijdstip voelt de gemiddelde mens zich het meest creatief.

Extra vroeg
Toch verschilt het wel een beetje qua branche. Journalisten zijn volgens deze studie de eerste die aan de slag gaan, want om 9.48 uur komen zij al met hun beste ideeën. Daarna komen de architecten, zij pieken om 10.06 uur, terwijl designers op z’n creatiefst zijn om 10.16 uur. Kunstenaars hebben iets langer nodig om warm te lopen, namelijk 11.46 uur. Artsen zijn het laatst op het hoogtepunt en zouden de meeste inspiratie vinden om 12 uur ’s middags.

Levendige muren
Maar liefst 43% van de werknemers gaf aan een rustige omgeving nodig te hebben voor hun creativiteit. Vooral ontwerpers vinden dat hun creativiteit beter wordt door middel van rust. Toch kunnen sommigen het beste werken met op de achtergrond een muziekje (14%). Ook kleurrijke of levendige muren op het kantoor kunnen het verschil maken. Volgens 22% van de ondervraagden, heeft de kleur van de muren invloed op hun creativiteit.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: It’s Nice That. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien