Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit is waarom je rond je menstruatie vaak onrustiger slaapt

Buikkrampen, moodswings of pijnlijke borsten: je menstruatie kan soms ongemakkelijke bijkomstigheden hebben. Volgens onderzoekers heeft het zelfs invloed op je slaappatroon.

Uit een recent onderzoek, dat gepubliceerd is in Endocrine Society, blijkt namelijk dat het slaappatroon van vrouwen vaak verstoord is, vlak voordat hun menstruatie begint.

Advertentie

Slaapkwaliteit
Onderzoekers onderzochten de slaapkwaliteit van vrouwen een paar dagen voordat hun menstruatie zou beginnen en na de eerste dag van hun menstruatie. Ze ontdekten dat vrouwen in de dagen vóór hun menstruatie vaker wakker worden en ook langer wakker liggen.

Diëten
De onderzoekers namen ook het eetpatroon van de vrouwen onder de loep. Wat bleek? Vrouwen die aan de lijn waren en dus een caloriearm dieet hadden, hadden tijdens deze fase voor hun menstruatie een nog slechtere slaapkwaliteit dan vrouwen die een gebalanceerd dieet hadden met genoeg calorieën. Het is dus verstandig om in de eerste dagen voor en tijdens je menstruatie niet te streng te diëten.

Hormonen
Dat je in het begin van je menstruatie soms slechter slaapt, heeft volgens de onderzoekers waarschijnlijk te maken met een verandering in hormonen. Dit kan beteken dat je lichaam  in die periode soms wat extra tijd nodig heeft om in slaap te komen. Daarom kan het helpen om in de week voor je menstruatie wat extra aandacht en tijd te schenken aan je slaappatroon. Ook kan een magnesiumsupplement, etherische oliën en een gebalanceerd dieet helpen om toch je rust te kunnen pakken.

Nog een lekker dekbed nodig? Shop hier het luxe 4 seizoenen dekbed van Ten Cate.

Luxe Ten Cate 4 seizoenen dekbed
Luxe Ten Cate 4 seizoenen dekbed
€379,95 €129,95
Bestel nu

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Mind body green. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien